فواید باور نکردنی روغن سبوس برنج

روغن سبوس برنج فواید بی شماری برای سلامتی دارد که کاهش کلسترول، تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از سرطان، بهبود سلامت پوست، کمک به کاهش وزن، تسکین علائم یائسگی، محافظت از قلب و کاهش واکنش های آلرژیک از آن جمله هستند. محبوبیت روغن سبوس برنج روغنی در حال افزایش است و نسبت به روغن های رایج دیگر که در آشپزی استفاده می کنیم، مزیت های بسیاری دارد.

برنج یکی از مواد غذایی پرطرفدار و پراستفاده در دنیا است و روغن سبوس برنج از پوسته و دانه ی آن استخراج می شود. نقطه ی دود این روغن بالا است و به همین دلیل در شیوه های طبخ غذا با حرارت بالا کاربرد دارد. از نظر شباهت به روغن های دیگر، دارای ترکیبی مشابه با روغن بادام زمینی است اما نسبت به این روغن مزایایی دیگر نیز دارد.

اغلب از روغن سبوس برنج در طبخ غذاهای آسیایی مانند چین و ژاپن استفاده می شود که یکی از دلایل آن استفاده ی زیاد از برنج در غذاهای این کشورهاست. هرچند محبوبیت روغن سبوس برنج به دلیل قیمت مناسب و فواید آن در کشورهای دیگر هم درحال افزایش است.

روغن سبوس برنج به دلیل ویتامین E موجود در آن، تعادل ایده آل اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان ها و قابلیت کاهش کلسترول، مورد توجه افراد است. بیایید نگاهی دقیق تر به فواید این روغن برای سلامتی بیندازیم.

مشکلات زنان

تحقیقاتی بر روی عصاره ی روغن سبوس برنج از نظر تاثیر آن بر روی زنان یائسه انجام شده است. گرگرفتگی و دیگر علائم آزاردهنده ی یائسگی که همه ی زنان آن ها را تجربه می کنند در بیش از ۹۰% از زنانی که از این مکمل استفاده می کردند، کاهش یافته بود. همین فواید در زنانی که از روغن سبوس برنج هم استفاده می گردند، گزارش شده بود.

کنترل کلسترول

سازمان بهداشت جهانی و انجمن قلب آمریکا بیان کرده اند که روغن سبوس برنج نسبت به روغن های گیاهی دیگر دارای بهترین نوع ممکن ازچربی های اشباع و غیراشباع است. این تعادل در اسیدهای چرب بدین معناست که سطح کلسترول بدن می تواند کاهش یابد چون اشکال مفید کلسترول مانع تشکیل اشکال کلسترول “بد” در بدن می شوند. این کار می تواند به کاهش مشکلاتی مانند تصلب شرایین و مشکلات پس از آن مانند سکته قلبی و مغزی کمک کند. چه کسی می دانست تغییر روغن آشپزی می تواند تا این حد از قلب محافظت کند.

پیشگیری از سرطان

روغن سبوس برنج منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است. روغن سبوس برنج حاوی مقدار زیادی ویتامین E است. ویتامین E تاثیری آنتی اکسیدانی دارد که به معنای خنثی شدن رادیکال های آزاد بدن است. رادیکال های آزاد فرآورده های جانبی متابولیسم سلولی هستند که باعث می شوند سلول های سالم تبدیل به سلول های سرطانی شوند. به همین دلیل، برقرار بودن جریانی از آنتی اکسیدان ها به بدن، احتمال ابتلا به سرطان های مختلف را کاهش می دهد.

پیشگیری از پیری زودرس

ویتامین E فوایدی بیش از پیشگیری از سرطان دارد. این ویتامین با سلامت پوست ارتباطی مستقیم دارد. رادیکال های آزاد می توانند به سلول های پوست حمله کنند و علائم پیری زودرس پوست را افزایش دهند. روغن سبوس برنج می تواند سطح ویتامین E شما را افزایش دهد و در نتیجه، زخم ها سریع تر بهبود پیدا می کنند، بازسازی سلولی افزایش پیدا می کند، پوست صاف می شود، چروک ها کاهش پیدا می کنند و از شما در برابر آفتاب سوختگی محافظت می شود. ویتامین E همچنین ویژگی محافظتی سلول های پوست را افزایش می دهد و از وارد شدن سموم خارجی و پاتوژن ها به پوست جلوگیری می کند.

واکنش آلرژیک

روغن سبوس برنج بر خلاف روغن های دیگر، حساسیت زا نیست. استفاده از روغن سبوس برنج در آشپزی باعث واکنش های آلرژیک نمی شود، می تواند سیستم واکنش های آلرژیک بدن را آرام کند و از حساسیت بیش از حد به سایر آلرژن های غیر معمول جلوگیری کند.

کاهش وزن

علی رغم این که روغن سبوس برنج کالری بالایی دارد، ویسکوزیته روغن سبوس برنج به این معنا است که تنها ۲۰% از روغن جذب غذا می شود. وقتی روغن کمتری جذب شود، غذا طعم و فواید آن برای سلامتی را جذب می کند اما مجموع کالری دریافتی آن کمتر از دیگر روغن های گیاهی است پس اگر نگران وزن خود هستید، احتمالاً این روغن بهترین گزینه برای شما است.

نکته نهایی

روغن سبوس برنج سرشار از فیبر است و به هضم غذا کمک می کند مگر این که مشکلی در دستگاه گوارش خود داشته باشید. اگر دچار زخم معده یا هر مشکل دیگری هستید که به هر دلیلی باعث باریک شدن دستگاه گوارش تان شده است، ممکن است فیبر باعث بیشتر مسدود شدن دستگاه گوارش شود. علاوه بر این، به میزان مصرف این روغن هم توجه کنید چون کالری بالایی دارد. درصورت لزوم از روغن سبوس برنج برای آشپزی و در حد معمول استفاده کنید.

منبع:تابناک

فواید روغن هسته انگور برای پوست و مو

روغن هسته انگور می تواند زخمهای پس از عمل جراحی را زود بهبود دهد. این خواص ضد التهابی طبیعی دارد، که تورم را کاهش داده و زخم را از بین می برد. بسیاری از محصولات زیبایی وجود دارند که حاوی روغن هسته انگور هستند، . این روغن غنی از مواد مغذی است که برای بسیاری از مقاصد مختلف زیبایی استفاده می شود و به مراتب ارزان تر مقرون به صرفه تر از روغن های طبیعی دیگر است.

روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.

بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است.

این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد زمانی روغن هسته انگور روغن هسته انگور راز بسیاری از محصولات آرایشی قدیمی بود. این روغن به‌راحتی جذب پوست می‌شود و خواص زیادی برای پوست شما دارد.

شاید نخواهید برای محصولات آرایشی گران‌قیمت هزینه کنید اما می‌توانید به‌راحتی از این روغن به پوست خود زده و از نتایج آن روی پوست خود لذت ببرید.

کاهش چین‌وچروک پوستی

روغن هسته انگور سرشار از بتاکاروتن و ویتامین‌های Dو C و E است. همچنین اسیدهای چربی مانند پالمیتیک، استئاریک و لینولئیک دارد. این اسیدهای چرب در درمان چین‌وچروک‌های پوستی بسیار موثراند. همچنین ثابت‌شده است که این مواد در کاهش اثر زخم‌های پوستی نیز مؤثر هستند.

پیشگیری از جوش‌های پوستی

رژلب‌ها، کرم‌های صورت، نرم‌کننده‌ها، مرطوب‌کننده ها و دیگر محصولات آرایشی که دارای روغن هسته انگور روغن هسته انگور روغن هسته انگور هستند سرشار از پلی فنول ها می‌باشند. این پلی فنول ها آنتی‌اکسیدان‌های ضدحساسیتی هستند که پیری پوست را به تعویق انداخته و از بروز جوش‌های پوستی جلوگیری می‌کنند.

مناسب برای پوست‌های چرب

بهترین کاری که شما دوست دارید با پوست چرب خود انجام دهید این است که آن را خشک‌کنید. در حقیقت این چربی واکنشی به خشکی بیش‌ازحد پوست است. روغن هسته انگور روی پوست شما بسیار سبک است و هیچ‌گاه اثر چربی از خود برجا نمی‌گذارد. به‌جای آن به طرز مؤثری پوست شما را مرطوب می‌کند و بین چربی و خشکی پوست تعادل برقرار می‌نماید. زمانی که از روغن هسته انگور استفاده شود می‌تواند منافذ بسته‌شده‌ی پوستی را بازکرده و جوش‌ها را تمیز کند.

ترمیم کلاژن

روغن هسته انگور دارای فلانوئید پروآنتوسیانیدین است. این فلانوئید ها رادیکال‌های آزاد را از بین برده و کلاژن را ترمیم می‌کنند. درنتیجه احساس می‌کنید پوست شما محکم شده و نشانه‌های آسیب پوستی کم شده‌اند. درنتیجه‌ی ترمیم کلاژن پوست شما جوان به نظر رسیده و بسیار نرم خواهد بود.

از بین بردن دایره‌های سیاه زیر چشم

آسیب ناشی از اشعه‌ی UV، کم‌آبی و اثرات مصرف زیاد الکل اغلب موجب تشکیل دایره‌های سیاه در زیر پوست شما می‌شود. این دایره‌ها با افزایش سن شما پررنگ‌تر خواهند شد. اگر از روغن هسته انگور مرتب استفاده کنید می‌تواند به شما کمک کند تا با یک روش طبیعی سیاهی این دایره‌ها را کم کرده و احساس شادابی و طراوت در پوست خود داشته باشید.

برنز کردن پوست

روغن هسته انگور دارای موادی با خاصیت جمع کنندگی است که به رنگ گردن و برنز کردن پوست شما کمک کرده و سبب می‌شود پوست نرم و براق‌تر به نظر برسد. با رنگ دادن به پوست، این روغن منافذ پوستی را بسته و احتمال جوش‌های پوستی را کمتر می‌کند.

یک مرطوب‌کننده‌ی ایده آل

باوجودی که اغلب روغن‌ها روی پوست شما چربی به‌جا می‌گذارند، روغن هسته انگور ترکیبی بسیار سبک دارد و سریعاً جذب پوشت شده و هیچ باقی‌مانده‌ای روی آن به‌جا نمی‌گذارد.

خاصیت درمان‌کنندگی

روغن هسته انگور ممکن است باعث تحریک ساخت دوباره‌ی بافت زخم‌های پوستی شود. با این روش به درمان زخم‌ها یا لکه‌های پوستی کمک کرده و ظاهر جای سوختگی و زخم‌ها را بهتر می‌کند. گاهی از روغن هسته انگور برای کاهش تورم‌های پوستی پس از عمل‌های جراحی در بیماران استفاده می‌شود.

خاصیت ضدپیری

شما نمی توانید از رادیکال های آزاد دور باشید، چرا که آنها در اطراف شما هستند. خواص آنتی‌اکسیدان روغن هسته انگور ممکن است به پیشگیری از آسیب‌های پوستی و بروز چین و چروک و خطوط ریز پوست و نشانه‌های افزایش سن بر اثر رادیکال‌های آزاد کمک کند. این خواص سطح کلاژن و انعطاف‌پذیری پوست که با افزایش سن طبیعتاً کم می‌شود را حفظ کرده و حتی بهتر می‌کند.

تونر پوست

به جای استفاده از سرم گران قیمت، روغن دانه انگور خالص بزنید پوست را صاف کرده و همچنین رنگ پوست را روشن تر میکند. قبل از اینکه به رختخواب بروید، این روغن را به پوست بزنید

درخشان کردن مو

از روغن دانه انگور گرم به عنوان ماسک برای درخشان کردن موها و از بین بردن کدری مو استفاده کنید. روغن هسته انگور موها را چرب نمی کند. با شوره سر مبارزه میکند بدون نیاز به خرید شامپو شوره سر گران، از روغن دانه انگور استفاده کنید. پوست سر را هیدراتاسیون کرده و نمی گذارد پوسته پوسته شود

بهبود زخم

روغن دانه انگور می تواند زخمهای پس از عمل جراحی را زود بهبود دهد. این خواص ضد التهابی طبیعی دارد، که تورم را کاهش داده و زخم را از بین می برد.

درمان جوش و آکنه

روغن هسته انگور سلامت کلی پوست را بهبود می بخشد و یک راه موثر مبارزه با آکنه و جوش است. خاصیت ضد التهابی آن منافذ پوست را تمیز میکند

نرم کننده مو

روغن دانه انگور طبیعی است. مو را تقویت کرده و با موخوره مقابله میکند و نمیگذارد مو خشک و شکننده شود

سریعتر رشد کردن مو

روغن دانه انگور منبع خوبی از مواد مغذی است موها باید سالم بلند شوند، به خصوص ویتامین E. همچنین اسید لینولئیک و مواد معدنی موجود در آن موها را تقویت میکند. مطالعات دیگر نشان داده اند که عصاره هسته انگور در تنظیم قند خون در سطح طبیعی موثر است و می دانیم که تثبیت قند خون برای عملکرد مناسب مغز، چشم و پوست مناسب می باشد از آنجا که عصاره هسته انگور قادر به عبور از سد خونی مغز است، در تحقیقات جدید ازآن به عنوان مکملی در دارو درمانی بیماری آلزایمر استفاده می کنند. از دیگر فواید ذکر شده برای این عصاره، افزایش دانسیته استخوان در میانسالی و دوران یائسگی می باشد.

روش تهیه ماسک:

مواد لازم: شکر قهوه ای / ۱/۵پیمانه روغن هسته انگور / یک چهارم پیمانه روغن بادام / یک چهارم پیمانه

روش تهیه: برای تهیه این ماسک خانگی می توانید مواد فوق را با هم مخلوط کنید و آن را داخل ظرف در بسته به مدت ۶ ماه نگهدارید در هر بار استفاده ،کافی است مقدار مناسبی از این محلول را فقط برای مدت ۱۵ دقیقه روی پوستتتان قرار دهید.

منبع: ممتاز نیوز

خواص درمانی بی نظیر روغن کنجد

کنجد یکی از گیاهان هزار خاصیت طبیعت است که بسیاری از مواد معدنی ، اسید های چرب غیر اشباع و مقداری آهن را در خود جای داده که درمیان انواع گیهان دارویی و دانه های روغنی دارای جایگاه ویژه ای است، روغنی از این دانه های طلایی پر خاصیت تهیه می شود که بسیاری از کارشناسان تغذیه در سراسر جهان توصیه به استفاده روزانه از آن می کنند. مصرف این روغن برای تمام گروه های سنی مخصوصاً افراد سالمندی که از ناراحتی هایی مانند : کلسترول بالا،فشار خون رنج می برند توصیه می شود. اگر در سنین نوجوانی و جوانی عادت به استفاده از این روغن داشته باشید سالهای میانسالی و بعد از آن را به سادگی و با سلامت بیشتری طی خواهید کرد. مصرف روغن کنجد برای اولین بار توسط مردم ناحیه جنوبی هند برای طبخ غذاهایشان استفاده شد و پس از آن آمریکایی ها،ژاپنی ها،کره ای ها و چینی ها نیز طرفدار این روغن سلامت شدندو جزء جدایی ناپذیر آشپزخانه این دسته از مصرف کننگان شده.

خواص درمانی و روش مصرف روغن کنجد

کاهش چربی و فشار خون : روغن کنجد منبع ویتامین E است به همین دلیل مصرف آن کلسترول خون را کاهش می دهد. اسیدهای چرب غیراشباعی که در این روغن وجود دارد، آن را به یک عامل کنترل کننده چربی خون تبدیل کرده و کسانی که چربی خون و فشار خون بالا دارند، بهتر است که این روغن برای تهیه غذاهای روزانه شان استفاده کنند.

درمان یبوست : یبوست مادر بسیار از بیماری هاست اما می توان با رروش های مختلفی آن را درمان کرد، اصلاح برنامه غذایی یکی از ساده ترین روش های ممکن برای درمان یبوست و خشکی مزاج است. اضافه کردن فقط یک تا ۲ قاشق روغن کنجد به سالاد و بشقاب غذای روزانه نه تنها باعث درمان یبوست می شود حتی در تناسب اندام نیز نقش مهمی دارد.

ضد تصلب شرایین و ضد سرطان : روغن کنجد از روغن های غیراشباع است. ارزش غذایی این روغن بسیاری بالاست زیرا بیشترین اسیدهای چرب آن «لینولییک اسید» (امگا ۶) و «لینولنیک اسید» (امگا ۳) هستند که هر دوی آنها از اسیدهای چرب ضروری اند و دریافت روزانه شان به علت اینکه بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند، توصیه می شود. از بارز ترین خواص درمانی روغن کنجد در پیشگیری و درمان سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش ، سکته های قلبی و بسته شدن عروق(تصلب شرایین) است که با وجود این خواص درمانی بی نظیر این روغن به ملکه روغن ها بدل شده است.

پیشگیری و درمان خشکی مفاصل و پوکی استخوان :بد نیست بدانید که روغن کنجد سرشار از کلسیم است و آهن فراوانی دارد به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن، بدن ۶۷۰ میلی گرم کلسیم و ۱۰ میلی گرم آهن دریافت می کند. به همین دلیل مصرف این روغن به کسانی که گوشت و لبنیات کمی استفاده می کنند، توصیه می شود. می توان نتیجه گرفت که این روغن در مقایسه با سایر روغن ها املاح بیشتری دارد.مصرف این روغن برای ماساژ یکی از بهترین هاست و همچنین با توجه به مقدار کلسیم بیشتر در مقایسه با لبنیات در سنین پایین باعث پیشگیری از خشکی مفاصل و پوکی استخوان در سنین مینسالی و سنین بالا می شود.

جوان کننده پوست :روغن کنجد غنی از آنتی اکسیدان و ویتامین E است و از علائم متداول پیری پوست جلوگیری می کند. چربی موجود در این روغن یک آنتی اکسیدان قوی است که مانع ایجاد چین و چروک و خطوط ریز پوست می گردد می توان برای ماساژ از این روغن به صورت موضعی نیز استفاده کرد. آن را به پوست زده و به مدت چهار تا پنج دقیقه ماساژ دهید تا پوست را جوان تر جلوه دهید .

به سلامت مو کمک می کند :روغن کنجد نیز مانند روغن بادام یک تقویت کننده و حالت دهنده بی نظیر برای مو است و از خارش پوست سر جلوگیری کرده و شوره سر را کاهش می دهد. روغن کنجد را با روغن نارگیل مخلوط کرده و به موی سر بزنید.

درمان رماتیسم ، انعطاف پذیری مفاصل را افزایش می دهد: مصرف روغن کنجد از بیماری هایی از جمله رماتیسم ، التهاب مفاصل جلوگیری می کند. همچنین منبع غنی اسیدهای چرب غیر اشباع شده است که از پوکی استخوان در زنان جلوگیری می کند. همچنین باعث انعطاف پذیری بیشتر مفاصل و مانع از درد مفاصل می شود.

درمان آفتاب سوختگی :برای این منظور ابتدا توصیه می شود مقداری روغن را به گوشه ی کوچکی از پوست ماساژ داد و در صورت عدم وجود حساسیت به روغن می توان پوست صورت را روزانه یک تا دو بار پس از استفاده از صابون گلیسرینه ماساژ داد.

مرطوب کننده طبیعی : از روغن کنجد می توانید به عنوان نرم کننده و مرطوب کننده پوست کل بدن خود استفاده نمایید. این روغن، علاوه بر ویتامین E حاوی اسید لینوئیک، اسید استئاریک و اسیدهای چرب نیز می باشد، به منظور رسیدن به نتایج مطلوب، می توانید به طور روزانه از آن برای ماساژ کل بدن استفاده کنید. روغن کنجد دارای عطر قوی می باشد اما می توان برای بهبود عطر آن با مقداری گلاب ترکیب و سپس استفاده نمود حتی می توان در حمام در صورت استفاده از وان برای جلوگیری از مشکلات خشکی پوست چند قطره روغن کنجد را به آب وان اضافه نمایید.

از دیگر خواص درمانی روغن کنجد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون(LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب(HDL)
  • جلوگیری از بروز آب مروارید
  • کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون
  • جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز
  • ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.
  • روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می‌کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می‌شود.
  • مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش می‌دهد، گردش خون را تقویت می‌کند، مانع اختلالات عصبی می‌شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.
  • مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می‌کند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد.
  • ویتامین E موجود در آن به رشد مو سرعت می‌بخشد.
  • برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می‌برند مفید است.
  • مصرف موضعی این روغن، پوست را نرم و لطیف می‌کند.
  • از پوست در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت می‌کند.
  • بریدگی‌ها و جراحت‌های سطحی را سریعتر درمان می‌کند.
  • از بروز آکنه جلوگیری می‌کند.

روغن کنجد برای سرخ کردن مواد در دمای ملایم مناسب بوده و در دمای بالا تر از ۲۲۶ درجه سانتی‌گراد تغییر شکل می دهد که استفاده در این دما مناسب سلامتی نیست.

منبع: حکیم تهرانی

روغن کنجد برای سلامتی ، پوست و مو چه تاثیراتی دارد؟

روغن کنجد که در زبان انگلیسی به آن Sesame Oil گفته می شود، از دانه های ریز اما شگفت انگیز کنجد حاصل می شود و دارای ترکیبات مغذی فراوان و سرشار از مواد آنتی اکسیدان می باشد. کنجد از حدود ۵۰۰۰ سال پیش به عنوان یک ماده غذایی، بخشی از خوراک انسان های آن روزگاران را تامین می نموده و همچنان هم مورد استفاده فراوان است. در این مقاله نوآورد می خواهد شما را با ۱۴ خاصیت روغن کنجد آشنا سازد. مقاله پیش رو جامع ترین و کامل ترین مقاله در زمینه فواید و خواص روغن کنجد بوده و در بر دارنده بخش هایی با عنوان خواص کنجد برای مو، خواص کنجد برای پوست، کنجد برای درمان یبوست، پیشگیری از سرطان، تاثیر مصرف روغن کنجد در کنترل فشار خون و چربی خون و چند خاصیت دیگر مصرف کنجد برای افراد مختلف و درمان مشکلات و بیماری ها می باشد. با نوآورد در ادامه این مقاله با خواص روغن کنجد برای پوست، مو و سلامتی همراه شوید.

خواص روغن کنجد برای سلامتی

کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب

همانند بسیاری از روغن های گیاهی، روغن کنجد به علت وجود اسیدهای چرب موجود در آن هم دارای خواص فراوانی است و هم طعم و مزه مطلوبی دارد. روغن کنجد دارای طیف گسترده ای از اسیدهای چرب غیر اشباع چندتایی (Polyunsaturated Fatty Acids) می باشد که از آن جمله می توان به سسامول و سسامین اشاره نمود. به همین علت مصرف روغن کنجد می تواند سبب ایجاد تعادل در دستگاه قلبی عروقی شده و سطح کلسترول خون را پایین نگه دارد. علاوه بر این روغن کنجد می تواند سطح کلسترول را پایین نیز بیاورد یعنی هم آن را کنترل می کند و هم کاهش می دهد و به این شکل احتمال بروز تصلب شرایین را کاهش می دهد. نتیجه بحث اینکه مصرف روغن کنجد از شما در برابر حملات قلبی و سکته محافظت می نماید.

پیشگیری از پوکی استخوان

دانه کنجد منبع بزرگ کلسیم می باشند که برای سلامت استخوان ضروری است. از این رو مصرف مداوم و به اندازه آن باعث افزایش تراکم و سلامت استخوان شده و در پیشگیری از خشکی مفاصل و پوکی استخوان در سنین میانسالی و سنین بالا موثر است.

خواص روغن کنجد در جلوگیری از عفونت ها و التهابات

هنگام زخمی شدن پوست یا التهاب آن، میتوانید از روغن کنجد استفاده نمایید. به کار گیری این روغن در چنین مواردی، مطمئن است زیرا این روغن از عفونت های باکتریایی پیشگیری کرده و دارای خواص ضد باکتری است. در این مورد لازم نیست این روغن را با مواد دیگر و یا سایر روغن ها ترکیب کنید. روغنی که از دانه های کنجد به دست می آید، یک ماده ضد باکتری است. در بسیاری از مواقع برای درمان بعضی بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس البته با نظر پزشک به کار می رود.

روغن کنجد باعث کنترل چربی خون و فشار خون می شود

بیشترین اسیدهای چرب موجود در روغن کنجد امگا ۶ و امگا ۳ می باشد که هر دوی آنها از اسیدهای چرب ضروری اند و دریافت روزانه شان به علت اینکه بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند، توصیه می شود.

اسیدهای چرب غیراشباعی که در این روغن وجود دارد، آن را به یک عامل کنترل کننده چربی خون تبدیل کرده و کسانی که چربی خون و فشار خون بالا دارند، بهتر است که این روغن برای تهیه غذاهای روزانه شان استفاده کنند. ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه ای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.

خواص روغن کنجد برای درمان یبوست

یبوست، مادر بسیار از بیماری هاست اما می توان با روش های مختلفی آن را درمان کرد، اصلاح برنامه غذایی یکی از ساده ترین روش های ممکن برای درمان یبوست و خشکی مزاج است. اضافه کردن فقط یک تا ۲ قاشق روغن کنجد به سالاد و بشقاب غذای روزانه نه تنها باعث درمان یبوست می شود حتی در تناسب اندام نیز نقش مهمی دارد.

به منظور رسیدن به نتایج مطلوب، روغن کنجد، روغن مطمئنی است که می توانید به طور روزانه از آن استفاده کنید. روغن کنجد دارای عطری قوی می باشد اما شما می توانید با ترکیب آن با سایر روغن های مفید مانند روغن کرچک و بادام، بوی زیاد آن را از بین ببرید. این ترکیب را می توانید برای قسمت های مختلف و خشک پوست، مانند آرنج و زانو استفاده کنید. برای جلوگیری از مشکلات خشکی پوست، می توانید چند قطره روغن کنجد را به آب وان اضافه نمایید.

تاثیر مصرف روغن کنجد در درمان التهاب مفاصل

مصرف روغن کنجد از بیماری هایی از جمله رماتیسم و التهاب مفاصل جلوگیری می کند. همچنین منبع غنی اسیدهای چرب غیر اشباع شده است که از پوکی استخوان در زنان جلوگیری می کند. همچنین باعث انعطاف پذیری بیشتر مفاصل و مانع از درد مفاصل می شود.

تاثیر مصرف روغن کنجد در ترمیم آسیب های سلولی

اگرچه روغن کنجد نسبتا سنگین و چسبناک است اما به راحتی توسط پوست جذب می گردد. در واقع، این روغن، به عنوان روغن حامل یا روغن پایه، برای رقیق کردن سایر روغن های مفید برای ماساژ استفاده می شود. ترکیب های مختلف انواع روغن اغلب به نوع پوست افراد بستگی دارد. با این حال، مخلوط کردن روغن کنجد با انواع دیگر روغن های گیاهی بی خطر و آسان است. هنگامی که این روغن برای ماساژ به کار می رود، جریان خون را بهبود بخشیده و سلول های آسیب دیده را ترمیم می کند.

خواص روغن کنجد در پیشگیری از سرطان

روغن کنجد حاوی یک ترکیب ضد سرطان به نام فیتات می باشد، همچنین وجود منیزیم در دانه های کنجد نیز خاصیت ضد سرطانی این روغن را تشدید می کند. به همین دلیل روغن کنجد در پیشگیری و درمان سرطان‌سینه، سرطان پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش موثر است.

خواص روغن کنجد برای مو

روغن کنجد نیز مانند روغن بادام یک تقویت کننده و حالت دهنده بی نظیر برای مو است و از خارش پوست سر جلوگیری کرده و شوره سر را کاهش می دهد. روغن کنجد را با روغن نارگیل مخلوط کرده و به موی سر بزنید.

روغن کنجد برای نرمی مو و درمان موخره

یکی دیگر از خواص روغن کنجد، تاثیر فوق العاده آن به عنوان مرطوب کننده طبیعی موهاست. وقتی روغن کنجد را به موهایتان بمالید، روغن تا عمق پوست سر و مو نفوذ کرده و مواد مغذی آن، هم مو را تغذیه کرده و هم مرطوب می نماید و به علاوه از بروز موخره (دو شاخه شدن انتهای موها) جلوگیری کرده و آن را درمان می نماید.

به این منظور و برای نرم و مرطوب کردن موها، در یک کاسه یک قاشق غذاخوری نرم کننده مو یا ماسک مو را با یک قاشق غذاخوری روغن کنجد مخلوط کنید. حال موهایتان را با شامپو بشویید. بعد از شستن مو با شامپو مخلوط تهیه شده را به دقت به موهایتان بمالید تا تمام سطح تارهای مو به آن آغشته شود اما آن را به ریشه موها نمالید. برای این منظور انگشتان تان را به مخلوط تهیه شده آغشته کرده و به آرامی موها را دسته دسته با آن چرب کنید، به این شکل ریشه مو و پوست سر چرب نخواهد شد.

حدود ۳ تا ۵ دقیقه صبر کنید و سپس موهایتان را با آب ولرم بشویید. مشاهده خواهید کرد که چقدر موها نرم، ابریشمی و درخشان شده اند.

خواص روغن کنجد برای پوست

در قسمت های قبل به بررسی خواص روغن کنجد برای سلامتی و مو پرداختیم، در اینجا فواید روغن کنجد برای پوست را به شما معرفی خواهیم کرد.

درمان ترک پاشنه پا و رفع خشکی پوست دست ها

خاصیت بعدی روغن کنجد که در اینجا می واهمی به آن اشاره کنیم، تاثیر آن در درمان ترک پاشنه پا و خشکی پوست دست هاست. برای این منظور قبل از خواب روغن کنجد را به پا و دست تان بمالید و سپس دست و پا را ماساژ دهید و بگذارید تا در طول شب روغن کنجد جذب پوست شده و به رفع خشکی و ترک خوردگی دست و پا کمک کند. برای اینکه روغن در موقع خواب رخت خواب و ملحفه ها کثیف نکند، می توانید پس از ماساژ دادن، جوراب یا دستکش نرمی بپوشید. به این شکل هم رخت خواب کثیف نمی شود و هم روغن از سطح پوست پاک نمی شود و اثر بخشی آن افزایش می یابد و پس از چند بار استفاده مشاهده خواهید کرد که پوست تان نرم تر، لطیف تر و جوان تر شده است.

روغن کنجد برای جوانی و رفع چین و چروک پوست

از مهم ترین فواید روغن کنجد می توان به تاثیر مصرف آن در پیشگیری از پیری پوست و حفظ طراوت و شادابی پوست اشاره نمود. روغن کنجد دارای خواص آنتی اکسیدانی فراوانی بوده و از پوست بدن در برابر رادیکال های آزاد که سبب تخریب سلول های بدن از جمله سلول های پوستی می شوند، محافظت می نماید. در نتیجه مانع ایجاد چین و چروک و خطوط ریز روی پوست می گردد. به همین دلیل خانم ها برای محافظت از پوست از خود و جلوگیری از پیری پوست می توانند به صورت منظم از روغن کنجد استفاده کنند.
از دیگر فواید روغن کنجد برای پوست می توان محافظت از پوست در برابر سموم و عوامل خارجی آسیب زننده به پوست اشاره نمود. پوست به عنوان یک لایه خارجی، هر روز تقریبا در معرض سموم محیطی خطرناکی قرار می گیرد. از میان همه سموم، برخی از سموم به صورت محلول در روغن هستند و به کمک روغن کنجد می توان این سموم را از بین برد. برای این کار، روغن کنجد گرم را به مدت ۱۵ دقیقه بر پوست خود قرار دهید و سپس برای گرفتن نتیجه بهتر، صورت خود را با آب ولرم و بدون صابون بشویید.

همچنین از روغن کنجد برای درمان آفتاب سوختگی می توان استفاده نمود، برای این منظور ابتدا توصیه می شود مقداری روغن را به گوشه ی کوچکی از پوست ماساژ داد و در صورت عدم وجود حساسیت به روغن می توان پوست صورت را روزانه یک تا دو بار پس از استفاده از صابون گلیسرینه ماساژ داد.

روغن کنجد به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی

ویتامین E موجود در روغن کنجد مانند یک آنتی اکسیدان عالی عمل می کند؛ بنابراین، به عنوان یک لوسیون ضد آفتاب طبیعی می تواند به کار رود. اگر فکر می کنید که کرم های ضد آفتاب شیمیایی خیلی مفید نیستند، می توانید روغن کنجد را به عنوان ضد آفتاب خود، انتخاب و استفاده نمایید.

کرم های ضد آفتاب عاری از مواد شیمیایی باعث بیماری های پوستی نمی شوند ولی با این وجود، به منظور جلوگیری از هرگونه واکنش آلرژیک، بهتر است با یک پزشک متخصص پوست مشورت نمایید. برای اطمینان از اینکه استفاده از روغن کنجد باعث بروز آلرژی و حساسیت در شما نمی شود، می توانید ابتدا مقداری از آن را به بخشی از پوست (مثلا پوست دست یا پا، نه پوست صورت) خود مالیده، و مدتی منتظر بمانید، در صورتی که پوست به این روغن واکنش غیر عادی نظیر، قرمز شده، خارش و التهاب نشان نداد، آنگاه می توانید از روغن کنجد به عنوان یک ضدآفتابی طبیعی نیز استفاده نمایید.

منبع: نوآورد

با روغن هسته انگور زیبا شوید

بسیاری از محصولات زیبایی وجود دارند که حاوی روغن هسته انگور هستند، . این روغن غنی از مواد مغذی است که برای بسیاری از مقاصد مختلف زیبایی استفاده می شود و به مراتب ارزان تر مقرون به صرفه تر از روغن های طبیعی دیگر است. در اینجا ده فایده روغن دانه انگور که احتمالا در مورد آن نمی دانید معرفی میکنیم:

۱. تونر پوست
به جای استفاده از سرم گران قیمت، روغن دانه انگور خالص بزنید پوست را صاف کرده و همچنین رنگ پوست را روشن تر میکند. قبل از اینکه به رختخواب بروید، این روغن را به پوست بزنید

۲. مرطوب کننده
روغن دانه انگور یک مرطوب کننده فوق العاده است. ، به سرعت و به راحتی به پوست جذب می شود. اگر پوست خشک است، روغن هسته انگور به سرعت آن را مرطوب می کند

۳. درخشان کردن مو
از روغن دانه انگور گرم به عنوان ماسک برای درخشان کردن موها و از بین بردن کدری مو استفاده کنید. ، روغن هسته انگور موها را چرب نمی کند

۴. خاصیت ضد پیری دارد
شما نمی توانید از رادیکال های آزاد دور باشید، چرا که آنها در اطراف شما هستند. شما می توانید، برای محافظت از آسیبهای ناشی از با روغن دانه انگور از پوست محافظت کنید.این روغن غنی از آنتی اکسیدان است که از چین و چروک و خطوط ریز پوست پیشگیری میکند

۵. با شوره سر مبارزه میکند
بدون نیاز به خرید شامپو شوره سر گران ، از روغن دانه انگور استفاده کنید . پوست سر را هیدراتاسیون کرده و نمی گذارد پوسته پوسته شود.

۶. بهبود زخم
روغن دانه انگور می تواند زخمهای پس از عمل جراحی را زود بهبود دهد. این خواص ضد التهابی طبیعی دارد ، که تورم را کاهش داده و زخم را از بین می برد.

۷. درمان جوش و آکنه
روغن هسته انگور سلامت کلی پوست را بهبود می بخشد و یک راه موثر مبارزه با آکنه و جوش است. خاصیت ضد التهابی آن منافذ پوست را تمیز میکند.

۸. نرم کننده مو
روغن دانه انگور طبیعی است. مو را تقویت کرده و با موخره مقابله میکند و نمیگذارد مو خشک و شکننده شود.

۹. سفت کردن پوست
در میان خواص بسیار زیاد آن، روغن هسته انگور پوست را سفت کرده و نمی گذارد شل شود و از چین و چروک هم پیشگیری میکند.

۱۰. سریعتر رشد کردن مو
روغن دانه انگور منبع خوبی از مواد مغذی است موها باید سالم بلند شوند، به خصوص ویتامین E. همچنین اسید لینولئیک و مواد معدنی موجود در آن موها را تقویت میکند.روغن دانه انگور منبع خوبی از مواد مغذی است موها باید سالم بلند شوند، به خصوص ویتامین E. همچنین اسید لینولئیک و مواد معدنی موجود در آن موها را تقویت میکند.

منبع: دکتر سلام