گیاه فوفل

گیاه فوفل و خواص دارویی آن

گیاه فوفل، یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که بعلت دارا بودن خواص و فواید بسیار و بی شمار، مشکل گشای درمان بسیاری از بیماری ها به شمار می رود. این گیاه از قدیم تا کنون در حفظ سلامت بدن نقش مؤثری داشته و مصرف آن مزایای بی شماری را برای سلامتی، زیبایی و … به همراه دارد.ما در این مقاله اطلاعاتی را راجع به فوفل برایتان جمع آوری نموده ایم تا بدین طریق بتوانیم شما را با خواص دارویی فوفل و نحوه ی مصرف این گیاه شگفت انگیز آشنا نماییم.

گیاه فوفل معرفی

گیاه فوفل با نام انگلیسی Areca palm  و نام علمی Areea یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید در طب سنتی است که خواص شفابخشی آن کاملاً به اثبات رسیده است. این گیاه همه کاره، کاربرد وسیعی در صنعت داروسازی داشته و قرن هاست در سراسر جهان و برای درمان و رفع بسیاری از مشکلات و بیماریها از خواص آن استفاده می شود. طبع فوفل سرد و خشک و طعم آن تلخ بوده و  نام های دیگر فوفل شامل تابنول، پوفل و کوثل می باشد.

مشخصات ظاهری گیاه فوفل

گیاه فوفل، گیاهی گل­دار و تک­ لپه ­ای متعلق به راسته و تیره نخل­سانان می ­باشد. این درخت دارای ارتفاعی در حدود ۲۵ متر بوده و برگ­ های آن پهن و بزرگ می ­باشد. میوه ­ی فوفل شبیه و اندازه تخم­ مرغ است و پس از رسیدن رنگ سفید آن، تبدیل به نارنجی می­ شود. هر میوه دارای دانه ه­ای کوچک و بیضی­ شکل به رنگ قهوه ­ای است که طعم آن تلخ و بوی آن مشابه پنیر می­ باشد.درخت فوفل یا نخل هندی بومی مناطق آسیایی مانند چین، هند و مالزی بوده و اندام دارویی فوفل، دانه، پوست، برگ، ساقه و میوه ­ی این گیاه می ­باشد.

 

ترکیبات شیمیایی فوفل

این میوه دارای تانن، مواد چربی و قندی و آنتی ­اکسیدان­ های قدرتمندی هم­ چون سیتوسترول، آلفا کاتچین، آرکولین ،گالاکتان و ویتامین­ های گروه ب می­ باشد.

 

خواص درمانی فوفل

در ادامه، با مهم ­ترین خواص درمانی فوفل در طب اسلامی و اثرات مثبت این گیاه برای سلامتی بدن، آشنا می ­شوید.

 

مهم ­ترین خاصیت فوفل، ضد انگل بودن این گیاه می­ باشد. این گیاه، تمامی انگل­ های گوارشی را نابود کرده و کولون را از حیث وجود کرم ­های نواری به خوبی پاک­سازی می­ نماید.

این گیاه ضد سرفه بوده و در رفع بسیاری از مشکلات تنفسی، تب و آسم مفید و سودمند است.

فوفل گیاهی قاعده ­آور است؛ لذا مصرف آن در درمان پریود نامنظم مفید و کاربردی است.

این گیاه ضد اسهال بوده و برای بند آوردن اسهال، مصرف فوفل نافع می ­باشد.

خواص فوفل برای پوست شامل درمان آفتاب­ سوختگی، رفع لک ­های پوستی و روشن­ کردن رنگ پوست می‌باشد.

فوفل دهان را خوشبو کرده و بوی بد دهان را از بین می ­برد؛ بدین منظور، می ­توانید فوفل را جویده و یا مزه ­مزه کنید.

دم­کرده فوفل برای رفع آفت دهان و برفک دهان نافع بوده و درد و سوزش ناشی از آلام ایجاد شده را به خوبی تسکین می ­دهد.

فوفل در درمان بیماری کبد چرب و هپاتیت نیز مؤثر و کاربردی است و علاوه بر آن، در رفع بسیاری از مشکلات گوارشی نیز نافع می ­باشد.

خواص فوفل برای مردان شامل درمان ناباروری و اختلالات نعوظ می باشد .فوفل برای ناباروری مردانه و زنانه بسیار مفید بوده و سبب تقویت تخمک و اسپرم خواهد شد.

با مالیدن جوشانده ریشه فوفل بر روی لب و پوست، هر گونه خشکی و ترک ­خوردگی پوست را به ­آسانی درمان نمایید.

نحوه ­ی مصرف گیاه فوفل

بهترین راه مصرف فوفل برای بهره ­مندی از خواص آن، جویدن میوه به­ صورت رسیده می ­باشد. برای دفع انگل نیز می ­توان از تنقیه فوفل استفاده نمود. مصرف دم­کرده فوفل نیز راه دیگری برای بهره ­مندی از مزایای این گیاه و خواص درمانی آن می ­باشد. البته، فراموش نکنید که میزان مصرف مجاز فوفل به­ صورت روزانه محدود به ۴ گرم می ­باشد.

مضرات و عوارض فوفل

برای پیشگیری از بروز مضرات فوفل و عوارض ناخواسته از زیاده ­روی در مصرف این گیاه خودداری نموده و در صورت بارداری یا شیردهی و یا ابتلا به سنگ کلیه و یا سنگ مثانه و یا سایر بیماری­ های زمین ه­ای حتماً در مورد مصرف این گیاه با متخصص طب سنتی مشورت نمایید.مصلح فوفل، کتیرا بوده و در صورت استفاده، بهتر است همراه با مصلح مصرف آن صورت پذیرد.

منبع : سلامت وب

 

اشتراك گذاری نوشته