خواص کوشاد

محمد بن زکریای رازی پزشک مشهور ایرانی از این گیاه برای مداوای بسیاری از امراض استفاده می کرد. چون اولین بار پادشاه روم بنام جنتیوس که در سال های ۱۶۷-۱۸۰ قبل از میلاد حکومت می کرد بوسیله این دارو شفا یافت، نام آن را جنطیانا گذاشتند.

کوشاد گیاهی است علفی، چند ساله و بسیار زیبا، دارای ساقه ای استوانه ای و سبز که بلندی آن به حدود ۱ / ۵ متر می رسد. این گیاه به حالت خودرو در دشت ها و کوهستان های اروپا و آسیا می روید. برگ های کوشاد سبز رنگ، نوک تیز و مثلثی است که دو برگ با هم بوسیله دمبرگ کوتاهی به ساقه چسبیده اند و برگ های بالای ساقه، بدون دمبرگ می باشد. گل های آن زرد رنگ بوده که به تعداد زیاد در اواخر بهار در کنار ب ظاهر می شود.

از نظر طبی ریشه این گیاه قسمت مورد استفاده آن است. این ریشه ضخیم، گوشت ابرنگ زرد تیره و یا قهوه ای مایل به قرمز بوده که دارای طعمی بسیار تلخ و نامطبوع است.

برای مصارف طبی ریشه کوشاد باید اقلا سه ساله باشد تا اثر داشته باشد.

خواص کوشاد

کوشاد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.

اشتها را تحریک می کند.

کوشاد گلبول های قرمز و سفید خون را زیاد می کند، بنابراین برای معالجه کم خونی و بیماریهای عفونی بکار می رود.

اثر ضد تورم دارد و برای رفع آرتروز و رماتیسم مصرف می شود.

تب بر است.

بیماری مالاریا را برطرف می کند.

درد نقرس را برطرف می کند.

حرارت و رطوبت را از بدن خارج می سازد.

فشار خون را پایین می آورد.

ناراحتی های کبدی را برطرف می کند.

تقویت کننده معده و بدن است.

اختلالات عادت ماهیانه را درمان می کند.

گرفتگی روده ها را باز می کند.

ادرار آور است.

ضماد کوشا با سرکه، برای از بین بردن لکه های پوست مفید است.

عصاره این گیاه مسکن تمام دردها است.

ورم طحال را برطرف می کند.

خون را تصفیه و تمیز می کند.

طریقه مصرف کوشاد

جوشانده: مقدار ۲۰ گرم ریشه خرد شده کوشاد را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد، سپس آن را صاف کنید. مقدار جوشانده یک فنجان قبل از هر وعده غذا است.

دم کرده: مقدار ۵ گرم ریشه، کوشاد را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید یک ساعت بماند. سپس آن را صاف کرده و استفاده کنید.

تنتور: این تنتور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریداری کنید. مقدار مصرف آن ۱۰- ۱۵ قطره همراه با آب و سه بار در روز است

مضرات کوشاد:

مصرف بیش از حد کوشاد ممکن است باعث تحریک معده و بوجود آوردن حالت استفراغ و دل بهم خوردگی شود. زنان باردار و مادران شیرده نباید از این گیاه استفاده کنند.

منبع : نیوشا کاپ

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *