خواص انبه

خواص انبه برای سلامتی آنچنان جذاب و عالی است که شاید حیف باشد این روزهای گرم تابستان را سپری کنیم بدون اینکه روزانه قطعه ای از این میوه خوشمزه و پرخاصیت را نخورده باشیم. با ما همراه باشید تا از ۵۰ مهمترین خواص انبه باخبر شوید.
خلاصه‌ای در باب انبه!
انبه چیست؟ خوب، واضح است که انبه نیازی به معرفی ندارد. این میوه متعلق به تیره‌ی پسته‌ایان است (نام علمی انبه Mangifera indica است) که چندین درخت میوه‌ی گرمسیری دیگر را نیز در بر می‌گیرد. انبه بومی جنوب آسیا و میوه‌ی ملی هند، پاکستان و فیلیپین و همچنین درخت ملی بنگلادش است.
انبه در انواع مختلفی در دسترس است، اما محبوب‌ترین نوع در میان انبه‌ها (بله، شما درست حدس زدید!)،‌ آلفونسو (Alphonso) است. این نوع انبه از نظر قوت، عطر و طعم و شیرینی فوق‌العاده است. آلفونسو همچنین به عنوان یکی از گران‌ترین گونه‌ها، در درجه‌ی اول در غرب هند، کشت می‌شود.
میوه‌ی رسیده‌ی انبه در رنگ و اندازه‌ متفاوت است. انبه می‌تواند زرد، نارنجی، سبز یا قرمز باشد. برگ انبه ۱۵ تا ۳۵ سانتیمتر طول دارد و همیشه سبز است. برگ‌های جوان درخت انبه نارنجی- صورتی هستند، اما در حین این‌که بالغ می‌شوند به رنگ قرمز تیره و رنگ سبز تیره تبدیل می‌شوند.
میوه‌ی انبه فقط یک دانه دارد که شامل جنین گیاهی است. این دانه بسیار بدقلق است، به این معنی که در شرایط انجماد و خشک دوام نمی‌آورد.
خوب، آن‌چه تا کنون دیدید، اطلاعاتی در مورد میوه‌ی انبه است. اما آیا آن‌ها آن‌قدر خوب و مفید هستند که یک مطلب کامل را به آن‌ها اختصاص بدهیم؟ خوب بیایید با هم ببینیم!
آیا انبه برای شما مناسب است؟
این سوال بی‌ربط است، این‌طور نیست؟ از دوران کودکی ما به داستان‌های مادربزرگ و مادرمان درباره‌ی مزایای انبه گوش فرا داده‌ایم. اگر دلیل دیگری برای خوردن انبه (به استثنای طعم و مزه‌ی قابل تحسینی که دارد) وجود داشته باشد، همان چیزی است که ما گفته شده‌است – این‌که این میوه به ما انرژی می‌دهد.
بنابراین بله، انبه برای شما مفید است. هیچ شک و تردیدی در مورد این موضوع وجود ندارد. ما کمی جلوتر خواهیم رفت و مزایای خاص این میوه را بررسی خواهیم کرد. اما قبل از آن، بیایید چند مطالعه‌ی تحقیقاتی را که انبه را به سلامت عمومی بدن پیوند می‌دهند، مورد بررسی قرار دهیم.
یکی از مطالعات که در استرالیا انجام شده‌است، انبه را با وضعیت عالی سلامت بدن مرتبط می‌داند به این دلیل که حاوی ترکیبات زیست فعال خاصی است. گزارش منتشر شده توسط ادراه‌ی بهداشت عمومی آیووا بیان می‌کند که انبه حاوی بیش‌ترین مقدار بتا کاروتن است که به دلیل تاثیری که روی محافظت از بدن در برابر بیماری‌های متعدد دارد،‌ شناخته شده‌است. انبه شامل حدود ۲۰ ماده‌ی معدنی مختلف و ویتامین است، و به همین دلیل یکی از غنی‌ترین مواد مغذی موجود است.
حقایقی در مورد مواد مغذی موجود در انبه
دیدیم که این میوه حاوی مواد مغذی است. اما کدام مواد مغذی؟ و به چه میزان؟ انبه چند کالری دارد؟
یک انبه حدود ۱۰۷ کالری دارد. این میوه همچنین حاوی مواد مغذی زیر است:
– ویتامین‌ها
ویتامین A (۱۲۶۲ واحد جهانی) مهم‌ترین ماده‌ی مغذی موجود در آن است. سایر ویتامین‌های موجود در این میوه عبارتند از ویتامین C (۴۵.۷ میلی‌گرم)، ویتامین E (۱.۸ میلی‌گرم)، ویتامین K (۶.۹ میلی‌گرم)، تیامین (۰.۱ میلی‌گرم)، ریبوفلاوین (۰.۱ گرم)، نیاسین (۱ میلی‌گرم)، ویتامین B6 (۰.۲ گرم)، فولات (۲۳.۱ میکروگرم)، پانتوتنیک اسید (۰.۳میلی‌گرم) و کولین (۲.۵ میلی‌گرم) است.
– مواد معدنی
مواد معدنی موجود در یک انبه عبارتند از: آهن (۰.۲ میلی‌گرم)، پتاسیم (۲۵۷ میلی‌گرم)، کلسیم (۱۶.۵ میلی‌گرم)، فسفر (۱۸.۲میلی‌گرم)، سدیم (۳.۳ میلی‌گرم)، روی (۰.۱ میلی‌گرم)، مس (۰.۲میلی‌گرم) و سلنیوم (۱ میکروگرم).
– سایر مواد مغذی
این میوه حاوی پروتئین (۰.۸ گرم)، فیبر (۳ گرم) و کربوهیدرات (۲۸ گرم) است.
این ویتامین‌ها و مواد معدنی سبب می‌شوند که انبه مزایای زیادی برای بدن داشته باشد. بیایید نگاهی داشته باشیم به خواص انبه برای سلامتی !
۱. کلسترول را کاهش می‌دهد.
محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک می‌کند.
۲. سطح انسولین را تنظیم می‌کند.
انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک می‌کند. در یک داروی خانگی سنتی برگ‌های آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف می‌کردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (۶۰-۴۱) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.
۳. از سرطان پیشگیری می‌کند.
تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات آنتی‌اکسیدان انبه از سرطان‌های روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری می‌کند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیل‌گالات و همچنین آنزیم‌های مختلف می‌باشد.
۴. بینایی را تقویت می‌کند.
پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، ماده‌شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.برخی فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده می‌کنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبِه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.
خواص انبه ۵. سلامت چشم را بهبود می‌بخشد.
یک فنجان انبِه خرد شده ۲۵ درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم می‌کند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شب‌کوری و خشکی چشم جلوگیری می‌کند.
۶. کل بدن را قلیایی می‌کند.
اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک می‌کند.
خواص انبه ۷. پوست را پاکسازی می‌کند.
پوست و عصاره انبِه برای پوست قابل استفاده است. انبِه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش‌ها را از بین می‌برد.
۸. قوای جنسی را افزایش می‌دهد.
انبِه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می‌باشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت‌بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.
۹: گوارش را بهبود می بخشد.
پاپایا تنها میوه‌ای نیست که حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین را تجزیه می‌کنند. میوه‌های زیادی مثل انبِه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبِه همچنین به هضم و دفع غذا کمک می‌کند.
۱۰: سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
میزان بالای ویتامین C و A در این میوه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
۱۱: از بیماری قلبی جلوگیری می‌کند.
انبه می‌تواند به کاهش چربی بدن و کنترل قند خون کمک کنند. با توجه به گزارش منتشر شده توسط دانشگاه ایالتی اوکلاهما، انبه حاوی مواد معدنی و فیتوکمیکال‌های متعددی است که تأثیر مثبتی بر چربی و گلوکز بدن دارند.
انبه یک منبع غنی از بتا کاروتن است، آنتی‌اکسیدانی که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد که باعث بروز بیماری قلبی می‌شوند، کمک می‌کند.
۱۲: مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.
این میوه غنی از آهن و ویتامین A، C و B6 است و همه‌ی این‌ها برای زنان باردار پرفایده هستند.
ویتامین A به مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند و مانع از بروز مشکلات بینایی در کودکان تازه متولد شده می‌شود.
۱۳: به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند.
انبه به کاهش وزن کمک می‌کند؟ بله، درست شنیدید. برخی از مطالعات نه تنها بر اهمیت میوه‌ی انبه، بلکه روی تاثیر پوست آن در زمینه‌ی کاهش وزن متمرکز شده‌اند. راز چنین تاثیری در فیتوکمیکال‌هایی است که به عنوان چربی‌سوزهای طبیعی عمل می‌کنند و فقط در قسمت خارجی میوه یافت می‌شود.
مطالعه‌ی دیگری که توسط دانشگاه کوئینزلند انجام شد اهمیت پوست انبه (که اکثر ما معمولا آن را دور می‌اندازیم) را برای کاهش وزن به طور برجسته‌ای نشان داد.
انبه حاوی فیبر است که می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. در یک مطالعه که در دانشگاه مینه‌سوتا صورت پذیرفت، ثابت شد که فیبر غذایی، به ویژه اگر از میوه‌ها و سبزیجات باشد، می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. این تاثیر مربوط به قابلیت فیبر برای کاهش مصرف غذا به طور کلی است، در نتیجه باعث کاهش وزن می‌شود.
۱۴: به جلوگیری از آسم کمک می‌کند.
آسم، هر چند خفیف، می‌تواند پیامدهای جدی داشته باشد. اما با یک کاسه انبه روی کانتر آشپزخانه‌تان دیگری نیازی به نگرانی نیست.
انبه یک منبع عالی از ویتامین C است. گرچه اکثر مطالعات تحقیقات بیش‌تر را در مورد پیوند بین ویتامین C و درمان آسم لازم می‌دانند، اما آشکارا بیان می‌کنند که ویتامین C در موارد خاص ممکن است مفید باشد.
۱۵: سلامت مغز را ا رتقاء می‌دهد.
انبه، که یک منبع عالی آهن و ویتامین B6 است، یکی از آن مواد خوراکی ایده‌آل برای سلامت مغز است. آهن به عملکرد طبیعی مغز کمک می‌کند و ویتامین B6 از پیشرفت شناختی این ارگان مهم پشتیبانی می‌کند.
مطالعه‌ای که در شهر گریتر نویدای هند انجام شد، نشان داد که عصاره‌ی آن دارای خواصی است که حافظه را افزایش می‌دهند. مطالعه‌ی دیگری که در تایلند صورت پذیرفت، خواص ضد‌عفونی‌کننده‌ی انبه را به عصاره‌های آن نسبت داد.
۱۶: فشار خون را تنظیم می‌کند.
غنی از پتاسیم است، یک ماده‌ی معدنی کلیدی که به کاهش فشار خون کمک می‌کند. مطابق با گزارشی که توسط مرکز درمانی استنفورد منتشر شده، انبه یک منبع غنی از پتاسیم است و می‌تواند به جلوگیری از فشار خون بالا کمک کند.
۱۷: می‌تواند سنگ کلیه را درمان کند.
انبه غنی از ویتامین B6 است، و همان‌طور که در یک مطالعه‌ی آمریکایی مشخص شد، این ویتامین ممکن است اگزالات ادرار (سنگ اگزالات) را کاهش دهد. همچنین پتاسیم موجود در انبه خطر ابتلا به سنگ کلیه را پایین می‌آورد.
۱۸: سلامت استخوان را بهبود می‌دهد.
حضور ویتامین A چیزی است که باعث می‌شود انبه یکی از غذاهای خوب برای سلامت استخوان باشد. مقاله‌ای که توسط کالج پومونا منتشر شده نیز از نقش ویتامین A در رشد استخوان حمایت می‌کند.
ویتامین C موجود در انبه به تشکیل کلاژن، که نقش مهمی در ساخت استخوان‌ها و بافت‌های همبند دارد، کمک می‌کند.
انبه همچنین حاوی لوپئول است، ترکیبی که فعالیت مفیدی علیه التهاب و آرتریت (التهاب مفاصل) به نمایش می‌گذارد.
۱۹: می‌تواند کم‌خونی را درمان کند.
با توجه به مقدار آهنی که دارد برای افراد و زنان بارداری که مبتلا به کم‌خونی هستند، مفید است.
به علاوه، ویتامین C موجود در انبه نیز به جذب مناسب آهن در بدن کمک می‌کند. این امر در نهایت به مبارزه با کم خونی کمک می‌کند.
۲۰: به مبارزه با گرمازدگی کمک می‌کند.
به عنوان یک میوه‌ی طراوت‌بخش در نظر گرفته می‌شود. آب این میوه می‌تواند به عنوان یک داروی مقوی و نیروبخش برای مبارزه با گرمازدگی استفاده شود.
همچنین ثابت شده‌است که میوه‌یخام آن انرژی‌بخش است و سبب می‌شود که حرارت بدن فرد پایین بیاید و خنک شود. همچنین بدن را به خوبی هیدراته نگه می‌دارد، و این هم یکی دیگر از دلایلی است که مصرف این میوه در تابستان‌های گرم ترجیح داده می‌شود.
همچنین، از آن‌جایی که یک منبع غنی از پتاسیم است، به حفظ سطح سدیم در بدن کمک می‌کند. این امر باعث تنظیم سطح مایعات در بدن و جلوگیری از گرمازدگی می‌شود.
۲۱: سلامت مو را بهبود می‌دهد.
منبع غنی از ویتامین C است و از این رو تولید کلاژن را برای داشتن موهای سالم افزایش می‌دهد. اگر موهای کدر و مات دارید و در فکر این هستید که چگونه آن‌ها را براق کنید، ویتامین A را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید – این ویتامین دارای خواص نرم‌کننده‌ی پوست سر است.
میوه‌های نارنجی مانند انبه نیز برای تغذیه‌ی مو و درمان شوره‌ی سر شناخته شده هستند. این تاثیر را می‌توان به حضور بتا کاروتن نسبت داد.
۲۲: می‌تواند به درمان اسهال کمک کند.
البته خود میوه این مشکل را حل نمی‌کند بلکه برگ‌های آن هستند که اسهال را درمان می‌کنند. برگ‌های انبه غنی از تانن هستند. می‌توانید آن‌ها را خشک کنید و برای درمان اسهال مصرف کنید. در برخی از جزایر کارائیب، جوشانده‌ی برگ انبه برای درمان اسهال مورد استفاده قرار می¬گیرد.
۲۳. کمک به درمان دیسانتری (اسهال خونی)
نصف قاشق چای خوری پودر برگ خشک شده‌ی انبه را در آب گرم حل کنید و برای کنترل دیسانتری، روزی ۲ الی ۳ نوبت از آن را میل کنید.
۲۴. کمک به توقف خونریزی
انبه حاوی ویتامین C و کلسیم است که با تنگ کردن عروق مویرگی از خونریزی داخل اندام‌های بدن پیشگیری می‌کنند.
۲۵. رفع مشکلات دندان
هسته‌ی خشک شده‌ی انبه به عنوان یک خمیر دندان عالی شناخته می‌شود که باعث استحکام لثه‌ها و کمک به درمان مشکلات دندانی، و رفع بوی بدن دهان و پیوره می‌شود.
۲۶. کمک به دفع سنگ‌های مثانه و کلیه
۱۰ الی ۱۵ گرم پودر برگ خشک شده‌ی انبه را به مدت یک شب در آب خیس کنید. صبح فردا، آن را به صورت ناشتا میل کنید. این نوشیدنی برای دفع سنگ‌های کلیه و سم‌زدایی از بدن بسیار اثربخش است.
۲۷: کمک به کاهش تب
خمیر حاصل از ریشه‌ی درخت انبه را به کف دست و کف پاهای بیمار بمالید تا تب‌اش فروکش کند.
۲۸. درمان سوختگی‌ها
برگ‌های درخت انبه را بسوزانید و خاکستر آن را روی محل سوختگی بگذارید؛ این کار به تسکین سوزش کمک می‌کند.
۲۹: درمان سرفه‌ی خشک
یک عدد انبه‌ی کاملا رسیده را به وسیله‌ی شن داغ، در یک ماهیتابه‌ی بزرگ و عمیق برشته کنید. نوشیدن آب این انبه باعث رفع تمام گرفتگی‌های برونش و تسکین سرفه و سرماخوردگی می‌شود.
۳۰. سرعت سوخت و ساز (متابولیسم) را افزایش می‌دهد
انبه به بهبود گوارش غذا کمک می‌کند چون سطح بالایی از فیبرهای رژیمی در آن وجود دارد. این‌ فیبرهای رژیمی حرکات روده را در سطح خوبی نگه می‌دارند و به نوبه‌ی خود، سرعت سوخت و ساز بدنرا افزایش می‌دهند. با افزایش سرعت سوخت و ساز، بدن ما کالری بیشتری می‌سوزاند و در نتیجه به ما کمک می‌کند از شر چربی‌های اضافی بدن خلاص شویم. به خاطر این فایده‌ی انبه است که برای آدم هایی که می‌خواهند وزن کم کنند میوه‌ی بسیار خوبی به حساب می‌آید.
۳۱. سرشار از آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدان‌های موجود در انبه برای ما یک موهبت به شمار می‌روند چون نه تنها به جوانسازی سلول‌ها و ترمیم سلول‌ها کمک می‌کنند بلکه به سم‌زدایی پوست از داخل و جلوگیری از جوش زدن نیز کمک می‌کنند.
۳۲. مواد معدنی ضروری را تامین می‌کند
مواد معدنی خاصی وجود دارند که به میزان کم اما مورد نیاز بدن هستند و برای داشتن زندگی سالم ضروری هستند. انبه حاوی عناصر جزیی بسیاری مانند مس، سلنیوم، روی و پتاسیم است. کمبود این عناصر جزئی در برنامه‌ی رژیم غذایی ما می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی شود.
خواص انبه ۳۳. از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند
انبه سرشار از قند است اما با وجود این، به خاطر شاخص گلیسیمیک پایین برای کسانی که از دیابت رنج می‌برند بسیار مفید است. این یعنی آن که ما می‌توانیم بدون نگرانی درباره‌ی سطح قند خون‌مان انبه بخوریم.
۳۴. از سکته جلوگیری می‌کند
انبه برای سلامت قلب ما خوب است نه فقط به خاطر آن که سطح کلسترول را در بدنمان پایین می‌آورد، بلکه به خاطر این که سطح هموسیستئین خون را کنترل می‌کند که اگر چنین نبود می‌توانست به رگ‌های خونی‌مان آسیب بزند، و به مشکلاتی مانند بیماری عروق کرونر و سکته منجر شود.
خواص انبه ۳۵. ته‌بندی کاملی به حساب می‌آید
انبه یکی از ته‌بندی‌ها (خوراکی‌های مختصر) کامل برای نه تنها تقویت انرژی بلکه تحت کنترل گرفتن وزن بدن نیز به حساب می‌آید. فیبرهای موجود در انبه به سلامت سیستم گوارشی ما کمک می‌کند و آب موجود در آن بدن‌مان را هیدراته نگه می‌دارد.
۳۶. یک تونیک معده‌ی خوب است
نه تنها خود میوه بلکه برگ‌های انبه هم برای سلامتی خوب هستند. مقداری (۱۰ تا ۱۵ عدد) برگ انبه را در آب گرم بریزید و درب آن را بپوشانید، بگذارید یک شب بماند، آن را صاف کنید و صبح‌ها (به صورت ناشتا) از آن بنوشید.
خواص انبه ۳۷. خاصیت ضد پیری دارد
آنتی ‌اکسیدان‌های موجود در انبه با رادیکال های آزاد بدن‌مان که می‌توانند به سلول‌های پوست آسیب بزنند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند مبارزه می‌کنند. این آنتی اکسیدان‌ها همچنین شروع پیری و لک شدن پوست را به تاخیر می‌اندازند. انبه سرشار از آنتی اکسیدان‌های بسیار زیادی است که به عنوان میوه‌ای ضد پیری خاصیت‌های فراوانی دارد. به غیر از این، استفاده مستقیم از پالپ انبه بر روی پوست آن را تسکین می‌دهد و به عنوان یک مرطوب کننده‌ی طبیعی عمل می‌کند.

منبع : بازده

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *