خواص پسته

پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است

در مطالعات اخیر که در دانشگاه دولتی پنسیلوانیا انجام شده است پی بردند که خوردن روزانه چند مغز پسته (که دارای ترکیبات سالم و رژیم کم چربی است) منجر به کاهش قابل توجه سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد خون می شود. کاهش سطح کلسترول بد به معنای باز ماندن شریان های بدن و انجام کامل عمل خون رسانی قلب می شود.

نقل قول از تحقیقات دکتر پنی کریس – اترتون: «در مطالعات ما نشان داده شد پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است. لوتین معمولاً در سبزیجات سبز رنگ و میوه های رنگ روشن یافت می شود. پسته در بین آجیل های دیگر در سطح غذایی بالاتری قرار دارد. لوتین پسته از کلسترولی که باعث بسته شدن شریانها می شود، جلوگیری می کند.» حتی در مطالعه ای مقدار پسته خورده شده توسط داوطلبان را افزایش دادند که آزمایش آنها نتیجه بهتری را نشان داد.

داروی زندگی بخش
برای حفظ سلامت بدن و افزایش قوای جنسی، پسته بو داده خشک (بدون پوست) بدون نمک را به میزان یک فنجان پر و به همان مقدار عسل طبیعی نیاز دارید. عسل با کیفیت بالا بخرید. عسل و پسته را مخلوط کنید. سپس به مخلوط کن بزنید و در لیوان دهن گشادی لبالب پر بریزید، این مخلوط بایستی سفت باشد. بدون هیچ درپوشی، لیوان را در مقابل آفتاب به مدت یک هفته قرار دهید. بهترین ماه برای ساخت این مخلوط، فصل تابستان است. این اکسیر بعد از یک هفته آماده است.
هر روز صبح دو قاشق غذاخوری از این اکسیر را با چند قاشق ماست بخورید.
پسته را در رژیم غذایی تان بیشتر کنید.
ما توصیه می کنیم در کنار این اکسیر، روزانه در میان وعده ها یک مشت پسته بو داده خشک بدون نمک بخورید. در این رژیم سلامت قلب شما، تضمین می شود. پیشنهاد غذایی دیگر اینکه مغز پسته را به سالاد یا پنیر دلمه شده کم چرب اضافه کنید و با انگور (در فصلی که انگور یافت می شود) بخورید.

گاه گاهی هم، اگر در محل زندگی شما در دسترس است شیرینی میوه دار ترکی و منطقه شرقی ـ میانی که محتوی پسته باشد را مصرف کنید. حتی با داشتن شکر، به اثر مثبت پسته بر کلسترول خون دست می یابید. نتایج یک پژوهش در فاز حیوانی نشان داد: عصاره هیدروالکلی صمغ پسته بر تسهیل روند خواب‌آوری، اثر ضد اضطرابی و شل کنندگی عضلانی تاثیر مثبت دارد.

پسته، عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است.در ادامه خواص مفید و دارویی این میوه به همراه مضرات آن را بررسی خواهیم کرد.

پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. چهار نوع پسته در ایران تولید می شود : فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی

نحوه مصرف پسته
پسته را هم می توان به صورت خام  تازه مصرف کرد و هم به صورت میوه خشک شده.ب رای اینکه طعم بهتری به این میوه دهند آن را با آب و نمک تفت میدهند تا پسته شور را تهیه کنند.

در ۱۰۰ گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :
مواد نشاسته ای     ۱۵ گرم
آب          ۵/۲ گرم
پروتئین    ۲۰  گرم
مواد چرب   ۵۴ گرم
کلسیم   ۱۳۰ میلی گرم
فسفر   ۵۰۰ میلی گرم
آهن    ۷/۵ میلی گرم
پتاسیم  ۹۵۰ میلی گرم
ویتامین آ  ۲۳۰ واحد
ویتامین ب ۱   ۰/۷ میلی گرم
ویتامین ب ۳  ۱/۵ میلی گرم

خواص داروئی پسته
مصرف پسته در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.همچنین برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و کلسترول بد را کاهش می دهد.
– مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
مغز و ذهن را تقویت می کند.
برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
پسته معده را تقویت می کند.
برای تسکین سرفه مفید است.
اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
پسته چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد ، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.

در صورت ادامه مصرف پسته در طولانی مدت می توان به بهبودهای حاصل شده در فشارخون زمان خواب، واکنش عروق به اضطراب و کنترل فشار قلب امیدوار بود.
پسته طبیعتی گرم و خشک دارد و حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد معدنی‌ای نظیر پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می‌کند.
بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن روی موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار مؤثر است.

علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام‌بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن داشته باشد.
خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی باتوجه به اینکه خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.
برای رفع طبیعت گرم پسته – که باعث ایجاد کهیر یا دانه‌های قرمز رنگ پوستی می‌شود. – بهتر است آن را با برگه زردآلو، هلو یا انار ترش مصرف کنید تا گرمی آن، قدری خنثی شود.
برخلاف خود پسته، پوست آن خاصیت سرد و خشک دارد و مصرف آن برای تقویت معده و قلب توصیه می‌شود. در ضمن اسهال را نیز برطرف می‌کند.
علاوه بر اینها برای خوشبوشدن دهان و تقویت لثه‌ها می‌توانید پوست تازه پسته را جویده و برای مدتی در دهان نگه دارید.

مضرات مصرف نادرست پسته 
مغز پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست. خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .
خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر می باشد.
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.

خواص پوست سبز پسته

برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید.
بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است.
جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود.
دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.

روغن پسته
از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست می آید که خواص غذایی و درمانی دارد.
روغن پسته یک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب می شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه مناسبی است. اسیدهای چرب امگا۶ آن اثر زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده و از چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری کرده و از همه مهم تر موها را شفاف می کند. مصرف خوراکی این روغن نیز جنبه درمانی داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزایش و اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند.

منبع : بیتوته

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *