گردوی نارس

خواص گردوی نارس برای سلامتی پوست و بدن

یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولید کنند گردو باکیفیت عالی، کشور ایران است. گردو از مقوی‌ترین و سالم‌ترین میوه‌های سخت پوستی است که دانه آن مورداستفاده خوراکی قرار می‌گیرد و معمولاً به‌صورت خشک شده مصرف می‌شود. اما شاید تعجب کنید که این میوه خوش طعم را حتی می‌توان به‌صورت نارس هم استفاده کرد. گردو را می‌توان به‌صورت خشک به همراه پنیر یا در پخت انواع غذا استفاده کرد. همچنین برای بهره‌مندی از خواص گردوی نارس می‌توان آن را در درست‌کردن ترشی یا مربا استفاده نمود. در ادامه بیشتر با خواص این میوه مفید و خوشمزه آشنا خواهید شد.

این میوه به دلیل داشتن انواع اسیدهای چرب امگا سه، ویتامین‌های B و E و A، آنتی‌اکسیدان، منیزیم، فسفر، روی، سلنیوم، منگنز، مس و آهن بسیار برای سلامت پوست و مو مفید است و به کاهش رادیکال‌های آزاد و جوان‌سازی کمک می‌کند. استفاده روزانه چهار عدد گردو علاوه بر زیبایی به سلامت بدن شما نیز کمک می‌کند و باعث کاهش کلسترول خون و تأمین اسید چرب امگا سه در بدن می‌شود. اگر به سلامت قلب خود اهمیت می‌دهید از مصرف گردو غافل نشوید.

 

خواص گردوی نارس در درمان بیماری‌ها

پوست سبز و نارس میوه گردو دارای خواص زیادی است. از خواص گردوی‌نارس می‌توان به پاک‌کنندگی و ملین بودن آن، تقویت معده و کبد، درمان تب‌خال، رفع التهاب غدد لنفاوی و سفلیس اشاره کرد. میوه گردو کاهنده قند خون و چربی خون بوده و تقویت کنند قوای جنسی است. پوست نارس و سبز میوه گردو سبب دفع انواع کرم روده می‌شود. از خواص گردوی نارس و برگ آن می‌توان به مقدار زیادی اسید آسکوربیک یا ویتامین سی اشاره نمود.

از دیگر خواص این میوه ارزنده می‌توان به تنظیم فشارخون، کاهش چربی بد خون، افزایش قدرت ذهنی و حافظه، درمان تنگی نفس، رفع ورم مفاصل، ضد سرطان بودن آن و افزایش سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. مصرف به‌اندازه و با برنامه‌ریزی این ماده پرخاصیت حتی به کاهش وزن شما نیز کمک می‌کند. همچنین چربی‌های مفید ذکر شده و پتاسیم موجود در گردو منجر به تقویت فولیکول مو و رشد مو می‌شود و برای درمان شوره سر و ریزش مو بسیار کاربرد دارد.

 

خواص گردوی نارس و ترشی آن برای سلامت پوست و بدن

استفاده از گردوی کال و نارس در ترشی، سبب تولید یک محصول مقوی سرشار از پروتئین و ویتامین و درعین‌حال خوش طعم می‌شود که می‌توانید به‌صورت روزانه آن را در کنار غذا مصرف نمود. مصرف ترشی که با مواد طبیعی و درجه یک و سرکه خانگی ساخته می‌شود، می‌تواند برای بدن خاصیت گندزدایی داشته باشد.

 

گردو به دلیل داشتن انواع آنتی‌اکسیدان‌های مفید برای سلامت سیستم گوارشی و جذب سریع‌تر غذا بسیار کاربرد دارد. همچنین به دلیل داشتن ویتامین ب، خاصیتی آرام‌بخش دارد و به کاهش استرس و رفع چین‌وچروک پوست صورت و دور چشم کمک می‌کند. همچنین روغن این میوه به رفع اگزما کمک زیادی می‌کند. دم‌کرده برگ و پوست گردو به دلیل خواص آنتی‌باکتریال خود در تسکین زخم مؤثر است. همچنین خواص گردوی نارس می‌توان به استفاده از پوست نارس آن برای تولید پماد یا ضماد برای درمان بیماری‌های پوستی مانند انواع زخم و جوش و آکنه اشاره کرد.

ترشی یا مربای گردو را چگونه درست کنیم؟

درست‌کردن ترشی گردو یکی از خوراکی‌های منحصربه‌فردی است که می‌توانید آن را به‌راحتی در منزل خود تهیه کنید. از این ترشی می‌توانید در مجالس و میهمانی‌ها برای خاص کردن سفره خود استفاده کنید. برای تهیه این ترشی خوش طعم باید در اواخر فصل بهار که گردوها نارس و کوچک هستند، اقدام کنید. پس از آن لازم است تا آنها را بشویید و با ریختن در آب جوش برای چهار تا پنج بار، تلخی آن‌ها را از بین ببرید.

 

مواد اصلی در تهیه یک ترشی گردو شامل نمک، سرکه و گردو نارس است و باید به نسبت مشخصی باهم ترکیب شود. بقیه مواد کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. شما می‌توانید برای معطر نمودن ترشی خود از انواع سبزی‌های معطر، ادویه و… استفاده نمایید. پس از گرفتن تلخی گردوها آن‌ها را خشک کرده و درون شیشه ترشی به همراه سایر مواد می‌ریزیم و ترشی شما پس از گذشت سه هفته آماده مصرف است. برای تهیه مربای گردو نیز ابتدا باید تلخی آن را بگیرید و بعد به نسبت معین آب و شکر به گردو اضافه کرده و بگذارید خوب جا بیفتد. رنگ این مربا حالتی شکلاتی دارد و واقعاً جذاب است!

منبع : پالیز گردو

اشتراك گذاری نوشته