خواص سقز

آشنایی با خواص دارویی و درمانی سقز

سقز، یک ماده چسبناک مشتق شده از درخت پیستاکیا لنتیسوس است که چیوس سقز نامیده می شود. این درخت به طور طبیعی در شمال آفریقا و کشورهای شرقی دریای مدیترانه رشد می کند. به عنوان یک مکمل، سقز در کپسول هایی موجود است و یا می توان آن را به عنوان آدامس جوید.

فواید سلامتی سقز:

۱.کاهش بیماری های قلبی:

بیماری های قلبی به مشکلاتی که بر قلب یا رگ های خونی تاثیر می گذارند، اشاره دارد، اما دو عامل خطر اصلی کلسترول بالا و فشار خون بالا هستند.

  1. پودر سقز برای کاهش کلسترول:

پودر سقز (۵ گرم در روز) کلسترول LDL را کاهش می دهد. همچنین در طول یک سال و نیم، دیگر نشانه های بیماری قلبی و کبد (آپولیپوپروتئین B، AST، ALT ، GGT) را کاهش می هد با این حال، در یک آزمایش بالینی از ۱۷۹ انسان سالم، به افراد روزانه ۱ گرم سقز توانست سطح کلی کلسترول را پایین آورد، اما سطح HDL، LDL یا سطوح تری گلیسیرید را تحت تاثیر قرار نداد. این اثر بیشتر در افراد چاق اعلام شد. دو نوع دیگر از سقز (سقز عاری از پلیمر و پودر خام سقز) هیچ تاثیری نداشتند.

سقز همچنین کلسترول کلی را در یک مطالعه روی خرگوش ها پایین آورد و همچنین سطح تری گلیسیرید و کلسترول LDL در مطالعه روی موش ها کاهش می دهد.

  1. سقز فشار خون بالا را کاهش دهد:

در مطالعه روی موش ها، مکمل سقز فشار خون انقباضی و انبساطی را کاهش داد. هم چنین التهاب و آسیب به قلب و سایر اندام ها که می تواند ناشی از فشار خون بالا باشد را نیز کاهش می دهد.

  1. سقز برای کمک به دیابتی ها:

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۱۷۹ نفر، ۱ گرم روزانه سقز خام سطح گلوکز ناشتا را کاهش داد، به خصوص در افراد چاق با این حال، پودر خام و سقز عاری از پلیمر، هیچ تاثیری نداشته اند. آدامس سقز همچنین میزان قند خون بالا در موش های مبتلا به دیابت را کاهش داد.

  1. سقز برای افزایش سلامت دهانی:

جویدن آدامس سقز به مدت ۷ روز، تجمع پلاک را در یک کارآزمایی بالینی از ۱۰ نفر را کاهش داد ، در چندین آزمایش بالینی بیش از ۱۰۰ نفر، جویدن سقز سطوح باکتری بزاق را کاهش داده است. در یک مطالعه سلولی مشخص شده ،عصاره سقز توانست باکتری هایی را که منجر به بیماری های لثه و التهاب (مانند ورم لثه) می شود ، بکشد.

  1. سقز نشانه های IBD را کاهش می دهد:

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۶۰ بیمار مبتلا به IBD، روزانه ۲.۸ گرم سقز به آنها داده شد که کیفیت زندگی و IBD را بهبود بخشید (سطوح لیزوزیم، لاکتوفرین، و کالپروتکتین). با این حال چنانچه در بخش سلامت نمناک و در بحث خواص سقز میخوانید ، در این مطالعه سطح CRP تغییر نکرده است.. CRP یکی از نشانه های رایج IBD است و سقز به طور خاص در افراد مبتلا به بیماری کرون تأثیر می گذارد..

 

  1. سقز برای کمک به بیماری کرون:

مکمل هایی با سقز (۲ / ۲ گرم در روز)، نشانه های بیماری کرون را کاهش داده و سلامت عمومی و کلی را در یک آزمایش بالینی ۱۸ نفره در طول ۴ هفته بهبود بخشید.علاوه بر کاهش تعداد مدفوع مایع، درد معده و گرفتگی عضلات، و مصرف داروهای ضد اسهال، همچنین به طور قابل توجهی نشانه های کلیدی را کاهش می دهد و التهاب را تشدید و بدتر می کند (CRP).

در مطالعه روی موش ها، سقز مارکرهایمتورم مرتبط با IBD را کاهش داد اما در حیوانات دیگر، این اثر پس از ۶ روز بدتر می شود..

  1. سقز برای کمک به هضم:

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۱۴۸ نفر با سوهاضمه، ۳۵۰ میلی گرم سقز داده شد و علایم سوهاضمه مانند درد معده (هم به طور کلی و هم از اضطراب)، سوزش سردل و درد بالای شکم را کاهش داد.

  1. سقز برای درمان زخم ها:

در مطالعه ای با ۳۸ نفر از افراد مبتلا به زخم روده کوچک، سقز به ترمیم زخم و کاهش علایم کمک کرد. در آزمایش بالینی متشکل از ۱۴۷ زن به التیام زخم ها کمک کرد، اما این اثر بسیار ناچیز بود.

با این حال، سقز به صورت دهانی مصرف نشد. این کار به وسیله طبیبان سنتی به کار گرفته شد، از طریق سوزاندن آدامس و رزین سقز و کشیدن زخم با آن بیش از ۳ روز. این تنها مطالعه ای بود که از دود سقز استفاده کرد و مکانیسم ها و معانی آن تا حد زیادی ناشناخته باقی ماند.

  1. سقز برای کمک به رهایی و درمان عفونت اچ.پیلوری:

سقز معمولاً در افراد با عفونت اچ. پیلوری مورد استفاده قرار می گیرد. عفونت های پیلوری که آرزو دارند مسیر طبیعیشان را طی کنند. گاهی اوقات این ترکیب با پروبیوتیک ها، رژیم غذایی کافی، یا مکمل دیگر ترکیب می شود.

سقز خالص به تنهایی (۳۵۰ میلی گرم – ۱ گرم، ۳ بار در روز) به طور متوسط در از بین بردن H پیلوری موثر بود (۳۰ درصد -۳۸ % درمان) و پس از ۱۴ روز درمان شد. با این حال زمانی که در ترکیب با داروهای ضد زخم معمول، پنتورپازول (کارآزمایی بالینی ۵۲ نفر) مصرف می شود، کار نمی کند. و جواب نخواهد داد.

اما در یک آزمایش بالینی دیگر متشکل از ۸ نفر، مصرف روزانه ۴ گرم سقز تاثیری روی وضعیت عفونت اچ.پیلوری نداشت. در مطالعه روی موش ها، آماده سازی سقز توانست اچ.پیلوری را کاهش دهد، اما نتوانست به طور کامل عفونت را درمان کند.

در مطالعات سلولی، سقز در برابر اچ.پیلوری بسیار موثر بود و ۹۰ % از باکتری ها را کشت.

  1. سقز برای مبارزه با سرطان:

سقز با توجه به بررسی های علمی، حیوانات و مطالعات سلولی پتانسیل اصلی و خوب ضد سرطان دارد. در موش های مبتلا به سرطان روده، عصاره سقز قادر به توقف رشد سرطان تا ۳۵ % بدون هیچ گونه اثرات مضر هستند.

در یک مطالعه سلولی، سقز حساسیت سلول های سرطانی پروستات را به هورمون های جنسی مردانه (آندروژن) کاهش می دهد. همچنین ژن را خاموش کرد که گیرنده ها را برای هورمون های جنسی مردانه تبدیل می کرد، که می تواند جلو سرطان را بگیرد.

 

در حقیقت، اغلب داروها برای درمان سرطان پروستات با کاهش فعالیت این گیرنده ها به کار می روند گیرنده آندروژن، AR).) در یک مطالعه سلولی، سقز اثرات ضد سرطان مشابهی را به تاکسول نشان داد، دارویی که معمولاً برای سرطان سینه استفاده می شود.

در دو مطالعه سلولی دیگر، سقز سلول های سرطانی کولون را کشت.

  1. تقویت قوای جنسی با سقز :

مطالعات اخیر تایید کرده اند که سطح عالی روی سقز به افزایش عملکرد پروستات کمک می کند، که باعث افزایش میل جنسی مردان می شود.

  1. سقز برای جلوگیری از گلوکوم:

گلوکوم یک بیماری اعصاب بینایی چشم است که منجر به تار دید و کوری می شود. مطالعات نشان داده اند که سقز قبل از جذب شدن در جریان خون، به از بین بردن باکتری ها در بخش گوارشی کمک می کند و مستقیماً با جلوگیری از آب سیاه در ارتباط است.

  1. سقز عفونت های متعدد را درمان می کند:

از آنجا که سقز یک داروی قوی ضد التهاب و ضد قارچی است، با کاهش علایم بیماری های متعدد، مانند عفونت های پوستی و کاندیدا ارتباط دارد. همچنین نشان داده شده است که سقز بیماری کبد را از عفونت محافظت می کند و به جلوگیری از بیماری کبدی نیز کمک می کند.

  1. محافظت از کبد با سقز:

آزمایش های خون شرکت کنندگانی که روزانه ۵ گرم از سقز را مصرف می کنند، سطح آنزیم های کبدی مشخص در مقایسه با سطوح اولیه را نشان می دهند، پس شاخصی برای بهبود سلامت کبد است.

  1. سقز برای سلول ها را سرزنده نگه می دارد:

سقز سرشار از آنتی اکسیدان ها است که ثابت شده است آسیب رادیکال آزاد را کاهش داده و سلول های زنده را احیا می کنند.این کار به کاهش روند پیری و همچنین حفاظت از اندام های حیاتی از بیماری ها و زوال کمک می کند و شما را جوان و سرشار از نشاط نگه می دارد.

  1. سقز برای مبارزه با میکروب ها:

سقز به طور موثر رشد انواع مختلف باکتری ها و قارچ کاندیدا را مهار می کند.

  1. کاهش التهاب با سقز :

سقز یک عنصر ضد التهاب است که می تواند به بیماری های خود ایمنی و یا التهاب مزمن کمک کند. برای کاهش سطح التهاب و نشانه های تورم عمل می کند.مسیرهای التهاب را مسدود می کند و نوتروفیل ها را فعال می کند (نوعی سلول خونی سفید).

برای سایر موارد زیر، شواهد کافی وجود ندارد ولی به هرحال جزو فواید سقز ذکر شده است:

  1. سقز و گاستریت:

در حال حاضر داده های کمی در مورد اثرات سقز بر روی گاستریت – التهاب و یا سوزش معده وجود دارد. اما چون گاستریت مزمن می تواند نتیجه اچ.پولاری باشد، ممکن است در کاهش علائم مفید باشد.

  1. برگشت اسید معده / GERD:

اگرچه به نظر می رسد که سقز برای برگشت اسید موثر است، اما در حال حاضر داده های کمی در مورد تاثیر آن وجود دارد.

نسخه های درمانی سقز در طب سنتی

عوارض جانبی سقز:

مصرف سقز (تا ۱۰ گرم در روز) به طور کلی به خوبی تحمل می شود و هیچ گونه عوارض جانبی ندارد. سقز ممکن است باعث واکنش های ایمنی یا آلرژی در برخی افراد شود. در برخی افراد می تواند باعث یبوست می شود.

 

منبع : نمناک

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *