خواص پیازچه

پیازچه از سبزیجات خاصی است که علاوه بر خوش طعم کردن غذاها خواص درمانی بسیاری دارد که ممکن است با آنها آشنا نباشیم.از پیشگیری چین و چروک پوست تا افزایش اشتها کاهش کلسترول و … همه از خواص “پیازچه” می باشند. پیازچه در اغلب موارد برای بهبود طعم و مزه ی غذاها به کار برده می شود.

اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه ای زیادی نیز می باشد.قابلیت استفاده ی خام به عنوان سبزی یا یکی از اجزای سالاد را دارد که بیشتر در آمریکای شمالی می باشد، اما در آسیای شرقی بیشتر به صورت پخته یا سرخ شده مصرف می گردد ، اما این سبزی پرطرفدار در میان علاقه مندان به خصوص به سبزی خوردن چه خواصی دارد؟

پیازچه کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

پیازچه مجرای تنفسی را تحریک و خلط را دفع می کند.

روغن طبیعی آن غده عرق را تحریک می کند و باعث تعریق می شود. فشار خون را تنظیم می کند.

از اسهال پیشگیری می کند و برای از بین بردن عفونت های قارچی عالی است

ویتامین c موجود در آن از چروک شدن پوست پیشگیری می کند.

از رشد سلول های سرطانی به خصوص سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند .

  1. پیازچه مفید برای سلامت چشم:

یکی از بزرگترین مزایای پیازچه است ؛ پیازچه ،باعث تولید پروتئینی به نام  ردوپسین می شود و همچنین دارای مقدار زیادی ویتامین A است.ردوپسین، برای شبکیه چشم برای جذب نور بیشتر ضروری است و بنابراین مانع کوری شبانه چشم میشود و همچنین بینایی را تقویت میکند.

ویتامین A در پیازچه، همچنین از اختلالات چشم مانند آب مروارید و زخم های قرنیه محافظت می کند اگر شما پیازچه مصرف می کنید، نیاز روزانه ویتامین A به میزان ۲،۶ تا ۳،۴ درصد برآورده می شود، بستگی به جنسیت شما دارد.

  1. تقویت سیستم ایمنی بدن باپیازچه:

پیازچه، برای بهبود سیستم ایمنی بسیار خوب است. بنابراین، به گفته بسیاری از متخصصان سلامت، یک نوع خاص از پیاز، از جمله پیازچه، مقدار زیادی از مواد شیمیایی مانند، فلاونوئید، آنتوسیانین و کورستین دارد.

این مواد شیمیایی گیاهی که در پیازچه موجود است، برای بهبود قدرت سیستم ایمنی بدن بسیار ضروری است، در واقع، با توجه به مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده، وجود فلاونوئید، برای جلوگیری از سرطان مفید است.

  1. جلوگیری از سرطان با مصرف پیازچه:

همانطور که قبلا ذکر شد، پیازچه نیز برای پیشگیری از سرطان مفید خواهد بود این، به دلیل آن است که پیازچه دارای منبع عالی فلاونوئید است.فلاونوئید ،آنزیمی از خود ترشح میکند که رادیکال های آزاد را کنترل و در نتیجه مانع آسیب رسیدن به DNA میشود جدا از آن، همانطور که قبلا نیز ذکر شد، پیازچه نیز حاوی مقدار زیادی ویتامین A در آن است.ترکیبی از ویتامین A و نوعی فلاونوئید ،مانند لوتئین، کاروتن برای محافظت از سرطان ریه بسیار مفید خواهد بود.

  1. قلبی سالم باپیازچه:

گذشته از این واقعیت که پیازچه شما را از ابتلا به سرطان محافظت خواهد کرد، این نوع پیاز برای سلامتی قلب شما خیلی خوب است همانطور که قبلا ذکر شد، این غذای گیاهی، دارای مقدار زیادی ویتامین A است. پیازچه همچنین، دارای مقدار زیادی از ویتامین C نیز هست.

این دو ویتامین، به طور گسترده ای خواص آنتی اکسیدانی دارند آنتی اکسیدان ها، برای حفاظت از سلامت بافت سلولی و DNA مفید خواهند بود، زیرا آنها با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند ؛ علاوه بر این، ویتامین C در پیازچه، فشار خون بالا را کاهش می دهد و پس از آن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

  1. تاثیرپیازچه بربهبود قدرت استخوان:

نه تنها شیر و فرآورده های لبنی می توانند قدرت استخوان شما را افزایش دهند،بلکه پیازچه نیز دارای توانایی عالی برای بهبود قدرت استخوان است ؛ این، به این دلیل است که پیازچه دارای مقدار زیادی ویتامین K و ویتامین C است، که برای بهبود تراکم استخوان ضروری است.

حدود ۱۲ گرم پیازچه، تقریبا ۲۰ میکروگرم ویتامین K و ۱،۶ میلی گرم ویتامین C دریافت خواهید کرد این دو ویتامین ،برای رشد و تکامل استخوان شما بسیار مفید خواهد بود.

  1. پیازچه مفید برای رگ های خون:

پیازچه، دارای ترکیباتی به نام آلیسین است ،که برای رفع سفتی عروق خونی بسیار ضروری است علاوه بر این، آلیسن نیز برای جلوگیری از لخته شدن خون بسیار مفید خواهد بود، که بدون شک شما را از بیماری های قلبی عروقی مانند سکته محافظت میکند.

  1. پیازچه مفید برای افراد مبتلا به دیابت:

مزایای بهداشتی پیازچه، می تواند برای افراد دیابتی بهترین باشد به گفته بسیاری از متخصصان سلامت، پیازچه دارای مقدار زیادی گوگرد است، که واقعا برای کاهش سطح قند خون در بدن مفید است و میزان انسولین در بدن را متعادل میکند پس توصیه میشود، افراد مبتلا به دیابت حتما پیازچه مصرف کنند.

  1. پیازچه مفید برای سلامت تنفسی:

این یکی دیگر از مزایای سلامتی است که شما می توانید از پیازچه دریافت کنید طبق گفته های بسیاری از متخصصان سلامت، مصرف پیازچه برای حفظ سلامت سیستم تنفسی بسیار مفید خواهد بود ؛ این، به آن دلیل است که پیازچه حاوی خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی است که بدون شک هر عفونت در سیستم تنفسی که معمولا توسط یک ویروس یا باکتری ایجاد می شود، درمان می کند.

  1. پیازچه مفید برای سلامتی گوارشی:

پیازچه، تاثیر مثبتی بر روی عملکرد دستگاه گوارش دارد. پیازچه، سلامت گوارشی را بهبود می بخشد،و می تواند شما را در برابر ابتلا به اسهال محافظت کند همانطور که قبلا ذکر شد، پیازچه دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی است و باکتری هایی که به طور معمول باعث اسهال می شوند را از بین میبرد علاوه بر این، ترکیب ویتامین C که در این پیاز قرار دارد، جذب مواد غذایی را بهبود می بخشد و به هضم غذا کمک می کند.

  1. کاهش دیسمنوره باپیازچه:

آیا می دانید دیسمنوره چیست؟ دیسمنوره، درد ناشی از قاعدگی است که در شکم رخ می دهد. بنابراین، سؤال این است:ارتباط بین درد قاعدگی و پیازچه در چیست؟ اگر چه تحقیقات بیشتری لازم است، اما طبق طب چینی، درد قاعدگی هر زمان که بدن خیلی سرد باشد، رخ می دهد بنابراین، برای مقابله با آن، شما باید مواد غذایی مصرف کنید که اثر گرمایی بر بدن شما دارند.

بعضی از مواد غذایی که تاثیر گرمایی بر بدن دارند، مانند:زنجبیل، دارچین، قند قهوه ای، ماکارونی، سیر و انواع پیاز هستند.

  1. بهبود سلامت پوست شما باپیازچه:

ویتامین C موجود در پیازچه، پوست شما را سفید و شاداب میکند ؛ علاوه بر این، ویتامین C نیز در برابر رادیکال های آزاد مبارزه می کند، که سلامت پوست را بهبود می بخشد.

  1. رفع التهاب باپیازچه:

پیازچه، برای رفع التهاب مفید است زیرا این پیاز ،حاوی آکورتسین و آنتی اکسیدان است و خواص ضد التهاب و ضد هیستامین دارد.

  1. پیازچه تورم پا را درمان میکند:

آیا می دانید که پیازچه همچنین برای بهبود تورم پا مفید خواهد بود؟ در حقیقت، پیازچه از زمان قدیم توسط پدران ما به عنوان داروی گیاهی برای درمان تورم پا استفاده شده است این ،به آن دلیل است که پیازچه دارای خواص ضد التهابی است، و تورم را کاهش میدهد.

اگر میخواهید تورم پای خود را کاهش دهید، از پیازچه به عنوان پماد استفاده کنید و برای این کار پیازچه را له کنید یا داخل آب قرار دهید، تا بافت آن نرم شود و سپس بر روی پای خود اعمال کنید این کار را به طور منظم، برای نتیجه گیری بهتر انجام دهید.

  1. جلوگیری از چاقی باپیازچه:

پیازچه، برای جلوگیری از چاقی بسیار مفید خواهد بود چرا پیازچه باعث جلوگیری از چاقی می شود؟به این دلیل که این نوع پیاز دارای کالری بسیار کم است.اگر شما ۱ فنجان پیازچه مصرف کنید، فقط حدود ۳۲ کالری دریافت میکنید.

همچنین، پیازچه دارای مقدار زیادی مواد مغذی مفید است، که برای جلوگیری از چاقی بسیار مفید خواهد بود.در حقیقت، بسیاری از مطالعات قبلا ثابت کرده اند، که مصرف منظم پیازچه می تواند چربی بیش از حد بدن را از بین ببرد و بنابراین این سبزی برای حفظ وزن بدن بسیار ضروری است.

  1. مبارزه باکم خونی با کمک پیازچه:

به نظر می رسد که پیازچه سبب بروز کم خونی نیز خواهد شد ؛ این سبزی ها ،از کم خونی جلوگیری و آن را درمان می کند.همانطور که میدانید، کم خونی، وضعیتی است که بدن شما مقدار کافی گلبول های قرمز را تامین نمی کند.

پیازچه، می تواند کم خونی را درمان کند، زیرا مقدار زیادی آهن دارد که برای تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز بسیار مفید خواهد بود به علت تولید گلبول های قرمز، شکی نیست که از عوارض ناشی از کم خونی مانند ؛نارسایی قلبی یا سکته مغزی جلوگیری می شود.

  1. پیازچه بخورید ،انرژی خود را افزایش دهید:

اگر در طول روز پس از انجام فعالیت های زیاد احساس خستگی می کنید، باید سعی کنید از پیازچه استفاده کنید به نظر می رسد که پیازچه سبب کاهش خستگی بدن و همچنین افزایش انرژی شما می شود این، به این دلیل است که پیازچه حاوی آهن و ویتامین C است. آهن موجود در پیازچه ،سبب تولید گلبول های قرمز می شود، تا انرژی شما را افزایش دهد و خستگی را کاهش دهد. در عین حال، ویتامین C که در پیازچه نیز وجود دارد، جذب آهن را بسیار آسان می کند.

  1. تاثیرپیازچه برکاهش آلرژی:

همانطور که قبلا ذکر شد، پیازچه برای سلامت تنفسی بسیار مفید خواهد بود بنابراین، جای تعجب نیست که پیازچه باعث کاهش پاسخ آلرژیک نیز خواهد شد این ،به این دلیل است که پیازچه حاوی کورستین است که خواص ضد هیستامین دارد ، این خواص، شما را از واکنش های آلرژیک که باعث مشکلات تنفسی مانند آسم و گلودرد می شود، محافظت میکند.

  1. ترمیم زخم پیازچه:

پیازچه، بسیار خوب خواهد بود برای سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم های شما، به ویژه زخم های باز این، به این دلیل است که پیازچه حاوی ترکیبات گوگرد است همچنین، همانطور که قبلا ذکر شد، پیازچه دارای خواص ضد باکتریایی است،و باکتری های زخم را از بین میبرد.

  1. فشار خون پایین با خوردن پیازچه:

مزایای بعدی پیازچه، این است که این سبزی می تواند سطح فشار خون را کاهش دهد و بنابراین هر زمان که بخواهید فشار خون را کاهش دهید، پیازچه مصرف کنید ترکیب گوگرد ،دارای توانایی عالی برای کاهش فشار خون و همچنین مهار تجمع پلاکت است این نوع پیاز ،برای محافظت از عوارض ناشی از فشار خون بالا، مانند سکته مغزی، بسیار مفید خواهد بود.

  1. پیازچه مفید برای زنان باردار:

در جواب به این سوال که چه نوع ماده غذایی مناسب زنان باردار است، باید بگوییم پیازچه ؛ پیازچه ،حاوی مقدار زیادی اسید فولیک و ویتامین B3 است اسید فولیک، ماده مغذی است که تأثیر خوبی بر رشد جنین خواهد گذاشت، و شما بارداری سالمی خواهید داشت ؛ همچنین ،خطر ابتلا به نقص لوله عصبی در نوزاد را کاهش میدهد.اگر میخواهید غذای سالم داشته باشید، باید این نوع پیاز را مصرف کنید.

منبع : نمناک

 

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *