خواص فندق

درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است. برگ‌های درخت فندق پهن و نوک‌ تیز با دو ردیف دندانه، به‌ رنگ سبز و یا دمبرگی بطول تقریباً یک سانتی‌ متر می‌باشد. فندق دارای دو نوع گل نر و ماده‌ است که بصورت سنبله آویخته در پاییز ظاهر می‌شود. فندق گرد ۲/۵-۱/۵ سانتی‌متر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجاً از آن جدا می‌ گردد.

مغز فندق که یکی از خشکبار ها است در حدود ۶۰ درصد روغن دارد که به‌رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی می‌باشد. این روغن به مصرف تغذیه، عطرسازی و نقاشی می‌رسد. مغز فندق دارای مقدر زیادی فسفر نیز می‌باشد.این دانه، سرشار از آهن است و می تواند برای درمان کم خونی های ناشی از کمبود آهن به کار رود.گونه‌هایی از فندق از فندق معمولی بزرگ‌ ترند و در بیشترین رشد دو برابر اندازه معمولی می‌شوند. میوه فندق زمانی که برسد از پوسته بیرون می‌افتد. هسته بذر فندق خوراکی است و می‌توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف نمود. بذر میوه پوستی بسیار نارک و به رنگ قهوه‌ای تیره دارد که پیش از مصرف یا پخت‌وپز آن را جدا می‌کنند.

فندق در سطح تجاری بیشتر در ترکیه، ایتالیا، یونان، گرجستان، در جنوب ایالت اسپانیایی کاتالونیا، در شهرستان کنت انگلستان و همچنین در ایالت واشینگتن و اورگن ایالات متحده و در ایران در مناطق الموت قزوین و اشکورات رودسر گیلان (کُجید، شَوَک و…) تولید می‌شود. ترکیه با تولید تقریباً ۷۵٪ از فندق جهان، بزرگ‌ترین تولیدکننده این میوه در بین کشورهای جهان می‌ باشد.از فندق در صنعت شیرینی‌ سازی برای ساخت پرالین مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین با ترکیب آن با شکلات می‌توان شکلات ترافل و همچنین محصولاتی همچون نوتلا و فرانجلیکو تولید نمود. روغن فندق نیز که از فندق بدست می‌آید، بسیار خوش‌طعم است و در پخت‌وپز مورد استفاده قرار می‌گیرد. فندق از نظر میزان پروتئین و چربی غیراشباع بسیار غنی است، علاوه بر آن حاوی مقادر قابل توجهی از ویتامین ب۱ و ویتامین ب۶ و میزان کمتری از دیگر ویتامین‌های ب است.

خواص فندق برای حفظ سلامت قلب

اسید اولئیک موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون پیشگیری می‌ کند و اسید لینولئیک موجود در آن نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندام‌ ها دارد. روغن فندق حاوی مقادیر متنابهی از ویتامین E است که برایسلامت ماهیچه‌ های قلب و دیگر ماهیچه‌ های بدن ضروری است و در پیشگیری و ممانعت از ابتلا به سرطان نقش دارد.

فندق بسیار مفید برای کسانی که فعالیت های فکری دارند.

فندق دارای ارزش تغذیه‌ ای بسیار بالا و خواص متعدد است؛ به همین دلیل افرادی که فعالیت فکری زیاد دارند، فندق مصرف کنند. فندق حاوی چربی، کربوهیدرات، پروتئین و آب است. از سوی دیگر این آجیل خوشمزهمقادیری قابل توجهی ویتامین و املاح را در خود جای داده است.

خاصیت فندق در درمان بیماری های کبدی

با مصرف ۱۰ دانه فندق هر‌فرد می‌تواند بخش عمده‌ ای از ویتامین E بدن خود را تامین کند البته فندق علاوه بر مزایای مذکور دارای کالری بالایی است و مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند چاق کننده باشد. استفاده از مکمل‌ های ویتامین E و مواد غذایی حاوی این ماده می‌تواند برای درمان بیماران مبتلا به بیماری‌ های کبد ی مفید باشد. افراد مبتلا به بیماری‌ های کبد ی می‌توانند با مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های حاوی ویتامین E به درمان خود بپردازند، البته مصرف این ویتامین باید زیر نظر پزشک باشد.

نگاهی به دیگر خواص مفید فندق :

از نظر طب سنتی، طبیعت گرم و خشک دارد و دارای مقدار کمی مواد نشاسته ای است.

خانم هایی که دوره قاعدگی آنها دردناک و زیاد است پوست فندق را جوشانده بعد از غذا یک فنجان بخورند.

فندق فشار خون را بالا می‌برد.

افراد مسلول فندق + خرما یا انجیر همراه شیر به عنوان صبحانه بخورند.

کسانی که ضعف عمومی دارند روزانه ۱۰ عدد فندق بخورند.

همچنین خوردن فندق در بین غذا برای معده و روده بسیار مقوی است.
کسانی که درد مفاصل دارند روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند.
کسانی که نقرس دارند صبحانه ۳۰ عدد فندق + یک قاشق عسل خوب جویده میل شود و همراه آن یک لیوان شیر مصرف شود.

برای سرفه های مزمن ۳۰ گرم مغز فندق همراه عسل ساعت ۱۰ صبح میل شود این باعث می شود که اخلاط سینه و ریه خارج گردد.
ضماد سوخته فندق با پی بز برای جلوگیری از ریزش مو مفید است.
برای زخم های واریس ۵۰ گرم پوست درخت فندق و ۱۰۰۰ گرم آب (آبی که مخلوط با سرکه است) را جوشانده زخم ها را بشویید.
برای تنظیم قاعدگی ۲۰ گرم پوست فندق را در ۱۰۰۰ گرم آب جوشانده در فواصل قاعدگی روزی یک فنجان میل شود.
فندق پایین آورنده فشار خون است.
کسانی را که مار زده است کشمش با فندق میل کنند.
کسانی که سنگ کلیه دارند روزی ۱۵ دانه فندق، غذای مناسبی برای آنها می باشد.
برای رفع کرم کدو روغن فندق را بگیرید و به مدت ۱۵ روز، روزی یک قاشق سوپ خوری از آن روغن میل کنید.
کسانی که رخسار زرد دارند برای درمان آن روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند.
فندق باعث تنگ کردن عروق زیر پوست و باعث کشیدگی پوست و تغذیه و درمان آن می شود.
کسانی که می خواهند لاغر شوند ۱۰ گرم گل فندق در ۳۰۰ سی سی آب دم کرده بعد از هر غذا یک استکان بخورند.
کسانی که بیماری MS دارند در غذای روزانه خود فندق را بگنجانند. روزانه۲۰عدد، اطفال۱۰عددهمراه‎یک‎ قاشق‎ عسل میل‎کنند.
فندق مقوی مغز است و جوهر دماغ را زیاد می کند و برای نیروی تفکر و تعقل یک غذای بسیار خوبی است.
برای پادزهر سموم بعد از غذا ۵ دانه فندق با انجیر میل شود.
اگر کم خون هستید بعد از هر غذا ۵ دانه فندق بخورید.
اگر چنانچه مبتلا به قلنج کلیه شدید بعد از غذا ۶ عدد فندق را خوب جویده میل نمایید.
فندق حاوی منیزیم و پتاسیم می‌باشد و این مواد بزرگترین داروی مقوی قلب و کلیه ها هستند.
به خاطر وجود آهن در فندق می‌ توان گفت که یکی از بهترین عوامل سازنده گلبولهای قرمز می‌باشد.

کسانی که سرطان دارند صبحانه ۲۰ عدد فندق و ۳ عدد خرما با یک لیوان آب هویج میل کنند.
کسانی که موخوره دارند فندق را سوزانده با سرکه مخلوط کنند با آب رقیق نمایند سر موها را با آن محلول ماساژ دهند.

عرق آور است ، ذات الریه ، سرگیجه و بیماری های صرع را درمان می نماید.
فندق بدلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته ای است ضمنا دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم ،‌پتاسیم ، فسفر‌، ‌منیزیوم‌،‌ سدیم و آهن می‌باشد غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به بیماری قند است.
فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصاً دوره نقاهت است‌.

جهت رفع چین و چروک صورت: روغن فندق یک قاشق چای خوری و روغن جوانه گندم یک قاشق چای خوری.
برای درمان جوش صورت روزی ۲ مرتبه با نوک انگشت از روغن فندق روی جوشهای صورت بگذارید.
فندق اختلال در رشد مو را برطرف می کند.
فندق به خاطر داشتن ویتامین A و C برای تقویت پوست و ناخن و مو و تقویت بینایی بسیار مفید است.
فندق به خاطر داشتن ویتامین های B برای درمان ضعف اعصاب، سستی و خمودگی، هیجان و اضطراب بسیار مؤثر است.
برای درمان سیاتیک برگ خشک درخت فندق را سائیده با کمی خاکستر آتش سیگار و نمک مخلوط نموده با روغن منداب مخلوط کرده محلول را به محل درد بمالید.
فندق مقوی روده‌ها و معده است.
روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است‌.
از روغن فندق در تغذیه، عطر سازی و نقاشی استفاده می شود. مغز فندق مقدار زیادی فسفر دارد.

خانم هایی که حامله هستند روزی ۵ دانه فندق میل کنند.

مضرات فندق :

۱-فشار خون را بالا می برد و برای کسانی که فشار خون بالایی دارند مضر است .

۲-برای جلوگیری‌ آنهائی‌ که سرد‌مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم‌ مزاجان با سکنجبین بخورند‌.

۳-فندق اگر به مقدر کم خورده شود به هیچ‌ وجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و استفراغ تولید می‌کند.

 

منبع : آمازینگ

 

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *