کوزالاک مانتی
کوزالاک مانتی یکی از غذاهای خوشمزه ترکیه می باشد که می توانید به عنوان پیش غذا در مهمانی ها و مراسمات خود استفاده کنید البته می توانید به عنوان یک وعده اصلی سبک نیز در نظر بگیرید. این غذا بسیار در ترکیه محبوب است و آنها برای مهمان های خود تهیه می کنند در واقع ترکیب ماست و نون یوفکا و گوشت چرخ کرده می باشد. این غذا با ذائقه ما ایرانی ها بسیار جور می باشد می توانید داخل یک دیس بزرگ این غذا را تهیه کنید و یا به صورت تک نفره سرو کنید و یک نوع فینگر فود محسوب می شود. طرز تهیه کوزالاک مانتی بسیار آسان است فقط شما باید یک بسته خمیر یوفکا و ماست چکیده را حتما تهیه کنید. امروز در پارسی دی کوزالاک مانتی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
ماست چکیده ۱ پیمانه
خمیر یوفکا مثلثی ۱ بسته
سیر ۴ حبه
بادمجان ۳ عدد
رب گوجه فرنگی زرین ۱ ق غذا خوری
جعفری خرد شده ۲ ق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری به مقدار لازم
روغن سبوس برنج زرین تالیا به مقدار لازم
طرز تهیه :
مرحله اول : تهیه مواد گوشتی
ابتدا پیاز را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با مقداری زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود سپس گوشت چرخ کرده را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس رب را اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوش رنگ شود در انتها کمی نمک و ادویه کاری اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم : تهیه بورانی بادمجان
بادمجان ها را خوب شسته و روی گاز کباب کنید سپس زیر آب سرد بگیرید تا پوستش به راحتی جدا شود در ادامه بادمجان ها را ساطوری کنید به همراه سیر پوره شده و کمی نمک و فلفل سیاه با ماست مخلوط کنید و این بورانی را داخل یخچال بگذارید تا کاملا مزه دار شود.
مرحله سوم : تهیه رول های یوفکا
خمیر یوفکا مثلثی را رول کنید می توانید یک نی را داخل خمیر گذاشته و رول کنید و زمانی که به انتها خمیر رسید کمی آب به لبه های خمیر بزنید تا انتهای خمیر بهم بچسبد سپس رول ها آماده شده را داخل روغن سبوس برنج داغ سرخ می کنیم تا طلایی و برشته شود.
مرحله چهارم : تهیه کوزالاک مانتی
برای سرو کوزالاک مانتی یک دیس گرد بردارید و خمیر های سرخ شده را دور تا دور دیس کنار هم قرار دهید سپس ماست بادمجان را وسط رول ها ریخته و روی ماست مواد گوشتی را بریزید در انتها جعفری ساطوری شده را روی مواد بریزید و سرو کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه کوزالاک مانتی
می توانید به جای رب از گوجه فرنگی پوره شده استفاده کنید.
بهتر است برای طعم بهتر بورانی بادمجان آن را از قبل تهیه کنید تا طعم سیر و بادمجان باهم یکی شوند.
به دلخواه می توانید به مواد گوشتی یک فلفل دلمه خرد شده نیز اضافه کنید.
رول های خمیر را بعد از سرخ شدن روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
روغن سبوس برنج زرین به دلیل خلوص بالایی که دارد کمتر جذب مواد شده و عطر و طعم مواد را تغییر نمیدهد .