نان اهری

نان اهری یکی از انواع نان های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان اهر می باشد،

مواد لازم :

آرد قنادی ۲۵۰ گرم

کره        ۱۲۵ گرم

شکر      ۱۵۰ گرم

تخم مرغ  ۱ عدد

بکینگ پودر         ۱ قاشق مرباخوری

ماست پرچرب       ۱۱۵ گرم

زنجبیل   ۱ قاشق سوپخوری

پودر هل  ۱ قاشق مرباخوری

دستور پخت نان اهری

مرحله اول

برای تهیه نان اهری خوشمزه ابتدا کره را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط یکسان شود، سپس کره آب شده را به همراه شکر داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و به مدت ۳ دقیقه مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

مرحله دوم

پس از گذشت ۳ دقیقه تخم مرغ را به کاسه اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر مواد را مخلوط می کنیم تا به صورت کرمی سفید رنگ در بیاید. در ادامه ماست را اضافه می کنیم و در حدی مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود.

 

مرحله سوم

آرد را به همراه پودر هل، پودر زنجبیل و بکینگ پودر مخلوط می کنیم و پس از دو مرتبه الک کردن، کم کم به کاسه اضافه می کنیم و مواد را با لیسک مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود. اگر خمیر خیلی شل بود کمی آرد اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله خمیر را چند دقیقه با دست ورز می دهیم تا چسبندگی کمی داشته باشد، سپس روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و خمیر را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا به خوبی استراحت کند.

مرحله پنجم

پس از اینکه خمیر استراحت کرد، آنرا از یخچال خارج می کنیم و سپس با وردنه خمیر را به قطر یک سانتی متر پهن می کنیم و با کاتر گرد انرا قالب می زنیم. در صورتی که کاتر گرد نداشتیم می توانیم از یک پیاله کوچک برای قالب زدن استفاده کنیم.

 

مرحله ششم

پس از اینکه خمیر را قالب زدیم، داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم و خمیرهای را به آرامی به سینی فر منتقل می کنیم. برای رومال نان ها هم می توانیم ۱ زرده تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری شیر انگور مخلوط کنیم.

مرحله هفتم

سپس با برس روی نان ها بمالیم. از ۱۰ دقیقه قبل فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شودف سپس سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا نان ها بپزند. برای پخت نان ها حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است.

اشتراك گذاری نوشته