خورشت سیب زمینی با گوشت
خورشت سیب زمینی با گوشت
خورشت سیب زمینی یکی از انواع خورش های ساده و خوشمزه ایرانی است که با رسپی های متنوعی درست می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیب زمینی ۴ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
رب گوجه فرنگی زرین ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقددار کافی
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه خورش سیب زمینی
روغن سبوس برنج زرین به مقدار کافی
مرحله اول
برای تهیه خورشت سیب زمینی ساده ابتدای کار گوشت را به صورت مکعبی یکسان خرد می کنیم، سپس پوست پیاز ها را جدا می کنیم و می شوییم،در ادامه پیاز را به صورت خلالی نازک خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله مقداری روغن سبوس برنج زرین تالیا را درون قابلمه می ریزیم، سپس بلافاصله پباز را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه زردچوبه را اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه از بین برود.
مرحله سوم
حالا گوشت را به پیاز اضافه می کنیم، سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد. در ادامه گوجه فرنگی ها را می شوییم، سپس پوست آن ها را جدا می کنیم و به صورت مکعبی یکسان و متوسط خرد می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله گوجه فرنگی را به گوشت اضافه می کینم، سپس تفت می دهیم تا آب گوجه فرنگی به خورد گوشت برود. در ادامه به مقداری کافی آب جوش به گوشت اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم گوشت به مدت ۲ ساعت کاملا پخته شود.
مرحله پنجم
حالا پوست سیب زمینی را جدا می کنیم، سپس می شوییم و صورت نگینی درشت خرد می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن سبوس برنج زرین تالیا درون آن می ریزیم، سپس اجازه می دهیم روغن سبوس به خوبی گرم شود.
مرحله ششم
در این مرحله سیب زمینی را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم، سپس رب گوجه فرنگی زرین را به همراه مقداری نمک، فلفل قرمز و زعفران دم کرده به سیب زمینی اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم، سپس به گوشت پخته شده اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
حالا اجازه می دهیم خورشت سیب زمینی جوش بزند تا جا بیوفتد. در ادامه ۱۰ دقیقه آخر پخت آب لیمو ترش تازه را به خورشت اضافه می کنیم، سپس هم می زنیم. در آخر خورش سیب زمینی را به همراه پلو زعفرانی سرو می کنیم. نوش جان.