کالباس خانگی
کالباس خانگی با شیرخشک
کالباس یک نوع غذای چرخ کرده و پخته شده است که از گوشت گاو یا گوساله یا مرغ تهیه میشود و به عنوان یکی از محصولات گوشتی پرطرفدار در جوامع مختلف جهان شناخته میشود. این غذا از قدیمیترین فرآورده های گوشتی به حساب میآید و تاریخچه ای طولانی دارد. تاریخچه تهیه کالباس به دوران قدیمیتر از میلاد قرنها پیش میرود. مردم در گذشته برای حفظ گوشت و نگهداری آن از فرآیندهایی مانند خرد کردن، نمکریزی و خشک کردن استفاده میکردند. این عملیات باعث افزایش مدت زمان نگهداری گوشت و ایجاد یک محصول پایدارتر میشد. در دوران صنعتیتر، تکنولوژی های جدید به تهیه کالباس کمک کرد. از جمله اختراع دستگاه های خنککننده و نگهدارنده در فرآیند تولید و بسته بندی کالباس. این تغییرات به افزایش مدت زمان نگهداری و تازگی کالباس کمک کرد.
مواد لازم
گوشت سینه و ران مرغ ۵۰۰ گرم
سیر ۲ حبه
پودر نشاسته گندم ۳۰ گرم
آردگندم ۳۰ گرم
شیرخشک نمکی ۳۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
یخ پوره شده ۱۲۰ گرم
روغن سبوس برنج زرین تالیا ۸۰ گرم
نمک ۱۰ گرم معادل ۱ ق چ سرصاف
خلال پسته ۱ ق غذا خوری
هویج رنده شده ۱ ق غذا خوری
قارچ بلانچ شده یا فلفل دلمه ای در صورت تمایل از هر کدام ۱/۲ پیمانه
فلفل سیاه، آویشن، جوزهندی، پاپریکا، پودردارچین، هل ساییده ، زنجبیل، پودرتخم گشنیز، پودرسیر
طرز تهیه کالباس خانگی با شیر خشک
مرحله اول: میکس کردن مواد
اگر از گوشت ران مرغ در تهیه ی این کالباس استفاده می کنید،حتمأ دمار ران مرغ را خارج کنید. گوشت سینه و ران و سیر را داخل غذاساز ریخته و میکس کرده و آرد و نشاسته پودرشده ، نمک ،شیرخشک ،تخم مرغها، ادویه ها را افزوده و میکس میکنیم و یخ پودرشده و یا به همان میزان آب یخ به مواد افزوده و میکس میکنیم و در نهایت روغن مایع را کم کم افزوده و میکس کنید تا مواد کامل میکس و نرمی به دست آید.
مرحله دوم: افزودن هویج
هویج را که با رنده ی ریز رنده کرده ایم کمی فشار میدهیم تا آب اضافیش گرفته شود و همراه پسته به مواد افزوده و همزده و اگر از قارچ بلانچ شده و فلفل دلمه ای رنده شده ی آبگرفته هم استفاده می کنید،در این مرحله باید اضافه کنید. از اینجا به بعد دو روش برای پخت آموزش به شما یاد داد خواهد شد.
مرحله سوم: روش تنوری
یک قالب تفلون را کمی با روغن مایع چرب کرده و مواد آماده شده ی کالباس را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید و روی قالب را با فویل بپوشانید و قالب را داخل قالب یا سینی فر بزرگتر قرار دهید و داخل سینی آب بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۵۰ درجه ی سانتیگراد به مدت یکساعت و نیم قرار دهید تا بپزد و بلافاصله پس از پخت و خنک شدن قابل برش زدن و سرو می باشد.
مرحله چهارم: در قابلمه
در این روش باید مواد کالباس را داخل قیف بریزید و با قاشق داخل کیس ه مخصوص کالباس پر کنید تا کاملا پر و هیچ فصای اضافه نباید داشته باشید و بعد هوا گیری کنید و دور طرف کیسه را با نخ مخصوص گره بزنید و در داخل قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و بعد از ۱.۵ ساعت نیم از آب داغ خارج کنید و داخل یخ قرار دهید تا خوشرنگ باقی بماند.