قورما (گورما) پلو آذربایجانی

قورما (گورما) پلو آذربایجانی

قورما پلو یک غذای سنتی آذربایجانی است که با گوشت، پیاز، و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت را با پیاز و ادویه تفت می‌دهند و سپس با برنج آبکش شده مخلوط کرده و دم می‌کنند. در ادامه، مراحل تهیه قورما پلو به تفصیل توضیح داده شده است.

مواد لازم:

گوشت گوسفندی یا گوساله: ۵۰۰ گرم (بهتر است از گوشت سردست یا ران استفاده شود)

پیاز: ۲ عدد متوسط

لپه: ۱ پیمانه (از قبل خیس شده)

برنج: ۳ پیمانه

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

روغن سبوس برنج زرین تالیا : به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین: به مقدار لازم

آلو بخارا یا میوه‌های خشک معطر (اختیاری): به مقدار لازم

مراحل تهیه:

  1. آماده سازی گوشت:

گوشت را به قطعات کوچک و یک اندازه خرد کنید.

پیازها را خلالی خرد کنید.

گوشت را با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی دارچین در قابلمه بریزید و با مقداری روغن سبوس برنج زرین تالیا تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

به گوشت به اندازه کافی آب اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد و نرم شود.

در حین پخت، کف روی گوشت را بگیرید.

لپه را جداگانه بپزید و به گوشت اضافه کنید.

  1. آماده سازی برنج:

برنج را بشویید و به مدت چند ساعت در آب نمک خیس کنید.

آب برنج را خالی کرده و آن را به صورت آبکش آماده کنید.

  1. مخلوط کردن و دم کردن:

در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن سبوس برنج زرین تالیا بریزید و نان لواش یا سیب زمینی حلقه شده را کف آن قرار دهید (این کار برای ته دیگ است).

نیمی از برنج آبکش شده را روی نان یا سیب زمینی بریزید.

مخلوط گوشت و لپه پخته شده را روی برنج قرار دهید.

بقیه برنج را روی مواد بریزید.

زعفران دم کرده را روی برنج بریزید.

در صورت تمایل، آلو بخارا یا میوه‌های خشک معطر را روی برنج قرار دهید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

  1. سرو:

بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مناسبی بکشید و با گوشت و لپه تزیین کنید.

نکات:

می‌توانید از گوشت مرغ نیز به جای گوشت قرمز استفاده کنید.

برای طعم بهتر، می‌توانید از دنبه گوسفندی نیز در تهیه قورمه استفاده کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید مقداری رب گوجه فرنگی نیز به گوشت اضافه کنید.

قورما پلو را می‌توانید با انواع سالاد، ماست و سبزی خوردن سرو کنید.

اشتراك گذاری نوشته