زردآلو و خواص آن
زردآلو میوه ای کوهستانی است که در ییلاقات به عمل می آید. میوه ی زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرم تری دارد.زردالو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر زیادی قند طبیعی است که راحت هضم می شوند و دارای ویتامین های A ، C ، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین(B3) می باشد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامین های A، C و گروه B است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی نیز دارد.
خواص و فواید زردآلو
زردآلو یکی از میوه های خوبی است که ورزشکاران بعد از “ورزش” می توانند بخورند. به شرط آنکه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان می توانند از برگه زردآلو استفاده کنند و در تابستان اگر می خواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خیسانده در آب استفاده شود.
زردآلو بازکننده گرفتگی های مجاری عروق و نرم کننده سفتی ها می باشد. ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود. زردآلو خاصیت آرام بخشی و نشاط آوری دارد؛ در ضمن خوردن آن به آنهایی که ناراحتی های قلبی دارند نیز توصیه می شود. زردآلو به علت داشتن مقدارى اسید سالسیلیک، براى درد مفاصل و رماتیسم مفید است.
خیس شده آن را اگر شخصی که مبتلا به تب است میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل میل کند باعث قطع تب می شود. در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان ها بسیار موثر است.
مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند.بدین منظور، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.
وجود فلوئور در زردآلو از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.زردآلو، باعث رفع تشنگی و عطش می شود.هیچگاه بعد از غذا زردآلو نخورید.و بعد از خوردن زردآلو حمام سرد ننمایید. برای درمان اسهال ۱۰ گرم برگ خشک آن را با آب سرد میل نمایید برای از بین بردن کرم معده ۵ گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتیاط مصرف شود.
زردآلو حاوی آنتی اکسیدان بالایی است. بیشترین میزان آنتی اکسیدان آن متعلق به فلاونوئید پلی فنولیک مانند لوتئین، زآگزانتین و بتاکریپتو گزانتین ها می باشد؛ مجموعه ی این ها موجب حفاظت بیشتر سلول ها در برابر رادیکال های آزاد اکسیژن که دلیل پیری، سرطان ها و بیماری های مختلف می باشند، می شود.
برای خرد کردن سنگ مثانه ۵ گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتیاط مصرف شود. سپس هر ۴ ساعت یک لیوان عرق خارشتری.شکوفه های خشک شده زردآلو خونریزی داخلی و بیرونی را بند می آورد. زردآلو ضد سرطان است (مخصوصاً سرطان ریه و لوزالمعده).زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی ، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و … مفید است. کسانی که کارهای فکری زیاد دارند خوردن زردآلو را فراموش نکنند.
برای کسانی که لاغر هستند خوردن زردآلو در فواصل غذا مفید است. زردآلو برای خانمهای حامله به عنوان عصرانه بسیار مفید است. زردآلو سرشار از ویتامین A است که به رشد اطفال کمک کرده و باعث تقویت بینایی در آنها می شود.
در بین سبزیجات، هویج و در بین میوه ها ، زردآلو بیشترین مقدار بتاکاروتن را دارند و هیچ میوه دیگری به این اندازه دارای بتاکاروتن نیست. بتاکارتوتن از پوست در برابر اشعه ماواری بنفش محافظت می کند.بتاکاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن و خشک شدن پوست می شود. وقتی پوست بدن پوسته پوسته شده و سفید یا خاکستری رنگ می شود، نشانه کمبود بتاکاروتن است.
خواص زردآلو برای پوست
پوست هایی که خیلی خشک هستند چند برگه خشک زردآلو را در روغن زیتون خیس نموده سپس کوبیده بصورت ماسک روی پوست صورت بگذارید.برای ترک دست و پا از ترکیب برگه زردآلو که در روغن بادام زمینی خیسانده استفاده شود.برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.ماسک زردآلو لطیف کننده پوست صورت و گردن می باشد.
ماسک زردآلو و عسل
برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.
فواید و مضرات هسته زردآلو
برای جلوگیری از نفخ خوب است که هسته زردآلو را هم بخوریم. هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد . لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.
مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است .مغز زردآلو تقویت کننده قوای جنسی است
خواص روغن زردآلو
روغن مغز هسته زرد آلو را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان میکند. روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است.روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است. روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است
مضرات زردآلو
اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند . همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می سازد
افرادی که ناراحتی کبد ی دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند. مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود. زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است ، لذا برای سرد مزاجان مضر است. این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه مى شود. هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید ، فوراً مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.زردآلوهای خشک شده اغلب با سولفیت ها عمل آوری می شوند تا عمر طولانی تری داشته باشند و در برابر اکسیداسیون و بی رنگ شدن در طی خشک شدن مقاومت بیشتری داشته باشند مانند آن چه برای دیگر میوه های خشک مانند انجیر نیز اتفاق می افتد.
سولفیت که رنگ نارنجی روشن زردآلو را در طی فرایند خشک شدن تثبیت می کند موجب ایجاد حالت های حاد تنفسی در برخی افراد حساس مبتلا به آسم می شود. بنابراین افراد حساس به سولفیت می توانند در عوض از میوه های خشک بدون سولفور که قهوه ای رنگ هستند استفاده نمایند.
منبع : آفتاب نیوز
دیدگاهتان را بنویسید