خواص تمشک 

 

تمشک به گونه های گیاهی متعددی در خانواده رز تعلق دارد ، این گیاه میوه دار همیشگی است و ساقه های چوبی دارد. با توجه به رنگ غنی و طعم آبدار (و فواید عالی آن)، تمشک یکی از بیشترین مصرف شوندگان میوه ها در این سیاره هست.دوتا از رایج ترین انواع تمشک، قرمز و سیاه می باشند. افرادی معتقدند که تمشک قرمز توسط افراد ماقبل تاریخ به آمریکای شمالی آورده شده است، در حالی که تمشکهای سیاه بومی غرب هستند اما در کل، بیش از ۲۰۰   نوع تمشک وجود دارد.

۱- تمشک به مبارزه با سرطان کمک می کند:

تمشک غنی از الاگیک اسید است که توانایی جلوگیری از سرطان مختلف را دارد. شامل سرطان های پوست، ریه، مثانه، سینه و مری هستند.علت آن این است که الاگیک اسید برای استفاده در روش های مختلف مبارزه با سرطان وجود دارد. اسید الاگیک به عنوان یک آنتی اکسیدان خاص عمل می کند و تولید سلول های سرطانی را کاهش می دهد.مطالعات متعددی بر روی تمشک سیاه نیز انجام شده است – آن ها برای تغییر ژن ها و بازگرداندن آن ها به وضعیت عادی (در مورد سرطان پستان) و کمک در درمان پیدا شده اند.

تمشک سیاه هم چنین فعالیت سرکوب کننده تومور را ایفا می کند در نتیجه به درمان سرطان هم کمک می کند.یک مطالعه نشان داد تمشک قرمز نقش کوچکی در درمان سرطان معده و روده ایفا می کند.آن ها همچنین برای مهار رشد سلول های سرطانی گردنی نیز یافت شدند.

۲- تمشک برای حفظ سلامت قلبی و عروقی:

غنی بودن تمشک ها از فیبر، به حفظ سلامت قلب کمک می کنند. یک فنجان تمشک حاوی ۸ گرم فیبر است. یک دلیل دیگر که تمشک برای قلب عالی است، آنتوسیانین هاست.داده های تحقیقاتی نشان می دهند که مصرف محض ۰.۲ میلی گرم آنتوسیانین در روز می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در زنان یائسه کاهش دهد. این ترکیب ها نقش محوری در کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب مرتبط با بیماری های قلبی و عروقی ایفا می کنند.

در حقیقت، تمشک حاوی سایر پلی فنول های زیست فعال است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.تمشک هم چنین اثرات دیگری بر روی رگ های خونی و پلاکت ها در قلب سالم دارد.

تمشک همچنین برای گسترش شریان ها، که به وجود جریان خون به نرمی کمک می کند و از تجمع پلاک جلوگیری می کند، کمک می کند. مانع تشکیل لخته های خونی می شود. همچنین شامل سالیسیلیک اسید هستند که دارای خواص محافظت کننده قلبی مشابه آسپرین می باشد .ویتامین C یک ترکیب دیگر در تمشک است که برای کمک به بیماری قلبی شناخته می شود، چون از تشکیل پلاک جلوگیری می کند.

۳-تمشک برای بهبود باروری و بهبود بهداشت جنسی و کاهش خطر سقط جنین :

سطح بالای آنتی اکسیدان ها در تمشک ممکن است از اکسیداتیو اسپرم محافظت کند.ویتامین C و منیزیم در این میوه به ترتیب باروری مردانه و تولید تستوسترون را افزایش می دهند.آنتی اکسیدان ها همچنین خطر سقط جنین را کاهش می دهند. تمشک همچنین حاوی پروانتوسیانیدین ها است که رگ های خونی را ریلکس و شل می کند و اجازه شارش خون به مناطق حساس برای برانگیختگی بیشتر را می دهند.

۴- تمشک به درمان دیابت کمک می کند:

دیگر فیتوناتریشن هایی در تمشک پیدا شده که با هورمون های غیر فعال ویژه ای در بدن کار می کنند تا تعادل انسولین و تراز قند خون را بهبود ببخشند – در نتیجه شرایط افراد چاقی که دیابت نوع ۲ دارند را بهبود می دهد.

۵-تمشک برای کمک به کاهش وزن:

این می تواند مربوط به فیبر و منگنز موجود در تمشک باشد.فیبر، همان طور که قبلاً بحث کردیم، شما را به مدت طولانی سیر نگه می دارد. در واقع، فیبر تمشک بیشتر از یک دانه سبوس و یا بلغور جو دو سر است.میزان کالری موجود در تمشک کم است و عاری از چربی هستند، بنابراین آن ها می توانند برای رژیم غذایی کاهش وزن شما مفید باشند.

۶-تمشک برای افزایش سلامت چشم:

فلاونوئیدها و ترکیبات پلی فنل موجود در تمشک سلامتی بینایی بسیار خوبی را ارائه می دهند.

۷-تمشک برای تقویت سیستم ایمنی بدن:

مواد فوتو شیمیایی موجود در تمشک، به خصوص تمشک های سیاه، بر فرآیندهای ایمنی مرتبط با ایمنی درمانی تاثیر می گذارند (درمان بیماری با تحریک واکنش ایمنی). این می تواند یک پیوند مهم برای درمان بیماری های مربوط به یک سیستم ایمنی ضعیف باشد.دلیل دیگری که تمشک می تواند برای سیستم ایمنی عالی باشد, حضور ویتامین c است. ویتامین محلول در آب ممکن است به افزایش ایمنی بدن کمک کند. تمشک نیز حاوی بتاکاروتن می باشد که به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می کند.آن ها خواص ضد التهابی نیز دارند.

۸- اتیام سریع تر زخم ها:

تمشک غنی از آنتی اکسیدان است که به حذف رادیکال های آزاد کمک کرده و به کار بدن در بهترین حالت با حذف آن ها در زمان کمک می کند. عصاره تمشک تازه می تواند به بدن کمک کند تا سریع تر التیام یابد و به بهبود تولید هورمون در بدن کمک کرده و آن را در سطوح سالم نگه دارد.

۹-تمشک برای تقویت حافظه:

خواص ضد التهابی تمشک را می توان به حضور آنتوسیانین, نوعی فلاونوئیدها نسبت داد که بخش آبدار سلول های خود را حفظ می کنند و با التهاب مبارزه می کنند.دوباره! تمشک غنی از ترکیباتی است که نشان از افزایش و حفظ عملکرد حافظه دارد. پلی فنول های موجود در تمشک برای بهبود کاهش شناختی مرتبط با سن شناخته می شوند.

۱۰-تمشک برای کاهش روند پیری:

میوه هایی مثل تمشک که سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند، برای پوست بسیار عالی می باشند. آن ها, اول از همه, از اثرات مخرب خورشید جلوگیری می کنند. همچنین اگر پوست تان حساس است، از قرمزی جلوگیری می کند. وجود ویتامین cتمشک آن ها را به یک خوراکی ایده آل برای جلوگیری از سرطان پوست تبدیل می کند.مواد قندی موجود در تمشک افراد را علیه پیری زودرس محافظت می کنند که این اثرات آنتی اکسیدانی آن ها را نشان می دهند.

۱۱-تمشک برای بهبود هضم:

برای مدت خیلی طولانی از برگ های تمشک برای هضم مناسب استفاده می شد. برگ های این میوه برای درمان و سایر بیماری های مرتبط، به کار برده شدند.تمشک یکی از خوراکی های غنی از فیبر است. و همانطور که می دانیم, مقدار فیبر بالا به معنی هضم بهتر است. یکی از دلایلی که تمشک مقدار فیبر بالایی دارد, ساختار درونی آنهاست.فیبر همچنین هیچ کالری به رژیم غذایی شما اضافه نمی کند، که به هر حال مفید است.همچنین از برگ های تمشک برای درمان بیماری های دستگاه گوارشی استفاده می شود.

۱۲-تمشک مناسب برای کاهش ورم مفاصل:

پلی فنول ها در تمشک می تواند حفاظت از غضروف را ارایه کنند و می تواند مشکلات ورم مفاصل را کم تر کند. مصرف منظم تمشک قرمز می تواند به درمان التهاب و حفظ سلامت مفاصل کمک کند.تمشک قرمز نیز مانع کنده شدن بافت استخوان می شود, وضعیتی که در آن کلسیم از بافت استخوان به خون منتقل می شود. این اتفاق زمانی می افتد که استخوان ها مقادیر ناکافی کلسیم داشته باشند.

۱۳-کمک به سلامت زنان با تمشک:

تمشک و به ویژه برگ های این گیاه فواید زیادی برای زنان در دوران بارداری دارند. یک مطالعه بیان می کند، زنانی که برگ تمشک را مصرف می کنند بسیار کم تر دچار پارگی کیسه آب در زایمان می شوند. آن ها همچنین شانس بیشتری برای اجتناب از سزارین دارند. مصرف برگ تمشک نیز می تواند زایمان را آسانتر کند.

۱۴-تمشک برای تقویت سلامت بافت ها و رگ های خونی:

می دانیم تمشک غنی از ویتامین c است که برای رشد و ترمیم بافت های بدن لازم است.ویتامین ها باعث التیام زخم ها می شوند. ویتامین c نیز برای تشکیل یک پروتئین مهم برای تولید رگ های خونی ضروری است. از این پروتئین برای سنتز بافت همبند برای تشکیل پوست, استخوان ها و غضروف های رگ ها استفاده می شود.علاوه بر کمک به تولید رگ های خونی, به تقویت دیواره های آن ها نیز کمک می کند.تمشک نیز حاوی آهن است و این کانی نقش حیاتی در تشکیل گلبول های قرمز دارد.

۱۵-تمشک سلامت مو را بهبود می بخشد:

تمشک سرشار از اسید فولیک است. فولات به تشکیل گلبول های قرمز خون کمک می کند، که اکسیژن را به هر سلول در بدن حمل می کنند. این برای فولیکول های مو مهم است چون به جریان خون کافی و اکسیژن برای رشد مناسب نیاز دارند.همچنین مقدار منیزیم و سیلسیم تمشک قرمز کیفیت مو را بهبود می بخشد. و می تواند رشد موهای سریع تر را نیز افزایش دهد.

۱۶-تمشک برای کمک به مبارزه با اگزما :

تمشک معمولاً به آماده سازی ضد باکتریایی گیاهی برای درمان بیماری های مرتبط اضافه می شود.در طب سنتی, برای درمان بیماری هایی مانند اگزما تجویز می شود. روغن تمشک به دلیل خواص ضد التهابی خود می تواند به درمان بیماری های پوستی مانند اگزما و سایر زخم های پوستی کمک کند.

۱۷-می تواند موهایی براق و سالم به شما هدیه کند

یکی دیگر از خواص فوق العاده میوه تمشک براق شدن موهاست.

۱۸-آب تمشک برای گردش خون بهتر:

این توت های خوش مزه به بهبود توانایی لخته شدن خون کمک می کنند. آن ها همچنین به جریان روان خون در بدن کمک می کنند.

۱۹-آب تمشک برای کاهش آلرژی:

تمشک باعث بهبود تحمل بدن نسبت به مواد می شود. هم چنین به کاهش آلرژی کمک می کند.

۲۰-آب تمشک برای نرم کردن حرکات روده:

نوشیدن آب تمشک تازه و یا حتی خود میوه اش می تواند به بهبود هضم کمک کند.

۲۱- آب تمشک استخوان ها را محکم می کند:

استخوان ها را تقویت می کند به این دلیل که یک منبع غنی از ویتامین B، C و K است.

۲۲- آب تمشک برای کمک به چربی سوزی :

تمشک ها همانند دیگر اعضای خانواده توت ها به کاهش وزن با تحریک متابولیسم چربی بدن کمک می کنند.

توجه:

در حالی که این فواید ذاتی عصاره تمشک می تواند بدن شما را سالم کند، لطفاً اطمینان حاصل کنید که اگر می خواهید برای اولین بار آن را مصرف کنید به این میوه حساسیت نداشته باشید.

عوامل دیگری نیز وجود دارند که شما باید قبل از مصرف عصاره تمشک به یاد داشته باشید:

از مصرف آب تمشک صنعتی اجتناب کنید، چون مواد نگهدارنده دارند.

برای سلامتی و تغذیه مناسب، می توانید لیوان آب تازه خود را در خانه بگیرید.

اول حتما خوب بشورید و تمیز کنید.

آب تمشک که غنی از مواد مغذی است، انتخاب مناسبی برای صبحانه شماست. صبح خود را با یک لیوان آب تمشک آغاز کنید و در تمام طول روز احساس انرژی و شادابی کنید!

منبع : نمناک

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *