خواص ، فواید و عوارض جانبی ذرت
اکثر ما این باور غلط را داریم که ذرت یک نوع سبزیجات است اما در واقع ذرت یک نوع دانه خوراکی است و امروزه در تمام جهان یافت می شود ؛ این دانه بستگی به اینکه در کجای جهان روییده باشد، رنگهای مختلفی دارد از رنگ سفید تا زرد روشن و نارنجی. یکی از محبوب ترین انواع آن ، ذرت شیرین است ، این دانه ها در غذاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و به روش های متنوعی پخته می شود. آنها سرشار از مواد مغذی می باشند که برای بدن مفید هستند.
ذرت گیاهی یک ساله و دارای ارزش غذایی فراوان است، با ما در این بخش از سلامت نمناک همراه شوید تا با خواص و مضرات این گیاه خوشمزه آشنا شوید.
ارزش غذایی ذرت:
۱۰۰ گرم ذرت،دارای ۳۶۵ کالری می باشد که ۴.۷ گرم چربی شامل آن است، که ۰.۷ آن گرم اشباع شده و ۲.۲ گرم آن اشباع نشده است.ذرت همچنین منبع خوبی از فیبر محسوب می شود و سرشار از ویتامین های گروه A ،B،C ،املاح معدنی ،کلسیم ،پتاسیم و آهن است و قسمت بزرگی از آن را مواد نشاسته ای تشکیل می دهند.
مزایا و فواید ذرت برای سلامتی:
۱.از یبوست و ایجاد بواسیر جلوگیری می کند:
فیبر موجود در ذرت، به افزایش سلامتی بدن کمک می کند و از سرطان نیز جلوگیری می کند و همچنین خطر ابتلا به یبوست و بواسیررا کاهش می دهد علاوه بر این، به تولید باکتری مفید برای مبارزه بااین وضعیت نیز کمک می کند.
۲.مصرف ذرت باعث بهبود رشد می شود:
ذرت سرشار از ویتامین B می باشد که برای رشد بسیار مفیداست. تیامین موجود در آن نیز به بهبود اعصاب و سلامت بدن و بهتر شدن عملکرد آن کمک می کند . همچنین به دلیل فولیک اسید موجود در آن،برای بدن بسیار مفید است که بنابراین برای خانم های باردار نیز بسیار خوب است.
۳.مصرف ذرت به افزایش وزن کمک می کند:
ذرت برای افرادی که وزن کمی دارند و به سختی وزن اضافه می کنند ،انتخاب عالی است. این افراد برای افزایش وزن باید کالری مصرفی خود را افزایش دهند و بعلاوه حاوی کربوهیدرات و کالری بالایی است، بنابراین با مصرف درست این ماده غذایی می توانید به آسانی و سریع به هدف افزایش وزن خود دست یابید یک فنجان دانه ذرت می تواند ۱۳۰ کالری به شما بدهد.
۴.ذرت منبع خوبی از مواد معدنی برای بدن می باشد:
مواد معدنی برای سلامتی بدن بسیار ضروری هستند بنابراین غذا خوردن یکی از راههای دریافت ویتامین است. خوردن ذرت فواید زیادی دارد زیرا دارای مس، آهن ،منگنز،منیزیوم ،سلنیوم و فسفر است. عملکرد کلیه را تحریک می کند و باعث رشد استخوان و بدن می شود به تعادل مایعات، اسیدهای معده ،انقباض ماهیچه کمک می کند و فشار خون را تنظیم می کند و سیستم ایمنی را تقویت میکند.
۵.مصرف ذرت از سرطان جلوگیری می کند:
ذرت به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک و اسید فرولیک می تواند با تومورهای سینه و کبد مبارزه کند همچنین فیبر موجود در ذرت به کاهش برخی از مشکلات گوارشی مانند هموروئید و یبوست نیز کمک می کند و در مبارزه با سرطان روده بزرگ نیز نقش مهمی ایفا می کند.
۶.محافظت کردن از قلب از خواص ذرت:
روغن ذرت دارای اثر ضد آتروژنیک بر سطح کلسترول است بنابراین می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد ،به ویژه روغن ذرت یکی از بهترین راه ها برای افزایش سلامت قلب محسوب می شود. زیرا اسیدهای چرب زیادی، از قبیل اسیدهای چربامگا ۳ و اسیدهای چرب امگا ۶ دارند. اسیدهای چرب امگا ۳ می تواند به مهار کلسترول بد کمک کند و سپس به بخش های اتصال باز گردد در نتیجه انسداد عروق را کاهش داده و فشار خون را پایین می آورد و احتمال سکته و حمله قلبی را کاهش میدهد.
۷.ذرت برای سلامت چشم ها مفید است:
زئازانتین لوتئین موجود در ذرت از اکسید شدن پروتئین چشم جلوگیری می کند ،اکسید شدن چشم باعث تاری دید می شود همچنین به کاهش لکه زرد چشم کمک می کند ؛ علاوه بر این،ویتامین آ تولید شده از بتاکاروتن موجود در ذرت، بینایی را بهبود می بخشد.
۸.مصرف ذرت دیابت را کنترل می کند:
ذرت می تواند به کنترل دیابت غیر انسولین کمک کند خوردن ذرت برای مقابله با پرفشاری خون نیز مفید است ،زیرا مواد شیمیایی گیاهی متعددی دارد. یعنی هنگامی که جذب و آزادسازی انسولین هماهنگ شود ،احتمال کاهش یا افزایش شدید انسولین در بیماران دیابتی کاهش یافته و این افراد می توانند سبک زندگی عادی خود را حفظ کنند.
۹.ذرت در موارد آرایشی و زیبایی نیز کاربرد دارد:
به غیر از مزایای دارویی، در طیف وسیعی از لوازم آرایشی نیز کاربرد دارد و می تواند به صورت موضعی برای تسکین تحریکات پوست، خارش و یا بیماری های پوستی اعمال شود ؛ بهتر است آنها را به طور معمول از بازار تهیه کنید، زیرا حاوی وازلین است.
بهترین روش استفاده از ذرت:
ذرت معمولا در پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد، که می توان آن را به صورت بخار پز، کبابی، پخته شده یا در یک خورشت یا سوپ اضافه کرد و خورد. برخی از لوازم آرایشی گیاهی، حاوی ذرت است که برای پوست مفید می باشد ؛ ذرت بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از کشورها است همچنین آن را در تولید شربت ذرت مورد استفاده قرار میدهند که در بسیاری از کشورهای غربی مورداستفاده میباشد.
-عوارض جانبی ذرت:
خطر پلاگر:
ذرت غذای اصلی بسیاری از مردم است . اگر شما مقدار زیادی از ذرت را مصرف کنید، پس بنابراین در معرض خطر ابتلا به پلاگر هستید.به دلیل کمبود آمینو اسیدها و نیاسین در بدن است که برای محافظت از بدن در برابر پلاگرها کمک می کنند.اگرذرت مقدار زیادی از رژیم غذایی شما را تشکیل می دهد ،مطمئن شوید که غذاهای غنی از ویتامین را برای جلوگیری از پلاگرها میل می کنید.
مصرف ذرت می تواند آلرژی زا باشد و علایمی مانند :
خارش روی پوست، تورم غشای مخاطی ،حالت تهوع و غیره را داشته باشد ،بسیاری از افراد از حمله آسم بعد از خوردن ذرت رنج می برند، که دلیل اصلی آن پروتئین قابل جذب موجود در ذرت است.
مصرف ذرت برای دیابتی ها انسولینی خوب نیست:
ذرت دارای محتوای کربوهیدرات بالا است ،که منجر به افزایش سطح قند خون میشود بنابراین افراد مبتلا به دیابت نباید از ذرت زیاد مصرف کنند.
ذرت باعث نفخ و باد شکم می شود:
ذرت حاوی نشاسته زیادی است و هنگامی که شما آنرا مصرف می کنید،آن را در روده بزرگ وارد می کنید و مقدار زیادی گاز تولید می کند بنابراین اگر کسی مقدار زیادی ذرت مصرف کند، موجب نفخ و باد شکم میشود.
مصرف زیاد ذرت باعث سوء هاضمه و ناراحتی معده می شود:
ذرت منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی حیاتی است که کمک می کند تا سموم را از بدن خارج کند اما مصرف بیش از حد این الیاف، باعث ناراحتی معده می شود و یا حتی گاهی می تواند باعث ایجاد سوء هاضمه شود.
ذرت خام باعث التهاب روده و اسهال می شود:
برای جلوگیری از اسهال و مشکلات روده ای، نباید ذرت را به صورت خام مصرف کنید.
مصرف زیاد ذرت باعث پوسیگی دندان می شود:
ذرت حاوی مقدار زیادی شکر است، بنابراین مصرف بیش از حد آن در بعضی افراد، باعث پوسیدگی دندانها می شود اما این یکی از عوارض نادر ذرت است.
مصرف ذرت باعث پوکی استخوان می شود:
ذرت حاوی کلسیم بسیار کمی است، بنابراین افرادی که وابسته به این رژیم هستند، ممکن است که از پوکی استخوان رنج ببرند پس حتما ذرت را همراه با مواد غذایی سرشار از کلسیم مصرف نماید.
کمک ذرت به افزایش وزن:
همانطور که قبلا ذکر شد، ذرت حاوی شکر و کربوهیدرات فراوان است بنابراین مصرف بیش از حد آن، باعث افزایش وزن می شود پس کسانی که در رژیم هستند، نباید ذرت مصرف کنند.
مصرف ذرت منجر به بی حالی می شود:
ذرت حاوی مقدار زیادی نشاسته است که نشاسته می تواند منجر به خواب آودگی و بی حالی شود.
منبع : نمناک
دیدگاهتان را بنویسید