بلوط

بلوط چیست؟

میوه بلوط (به انگلیسی : Acorns یا oak fruit) در واقع همان آجیل یا میوه درخت بلوط است که به شکل یک فندق استوانه ای شکل دیده می شود. این میوه یک پوسته سفت و سخت دارد و در قسمت بالایی کاسه ای دارد که از آن طریق به درخت متصل می شود.

 

بلوط حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی است که به سلامت قلب کمک می کند، اسهال را درمان کرده و برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت مفید می باشد.

 

خواص میوه بلوط برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

 

  1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای تانن موجود در بلوط تازه به بهبود خاصیت کشسانی و الاستیسیته پوست کمک می کند و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

 

ماسک پودر بلوط برای پوست صورت

 

مقداری پودر یا آرد بلوط را با آب ترکیب کنید تا خمیری به دست آید، این خمیر را بر روی پوست بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

 

  1. درمان سریع زخم های پوستی

تانن موجود در بلوط دارای خواص ضد التهابی بوده و به درمان سریع تر خارش پوست، زخم های پوستی و همچنین سوختگی پوست کمک می کند.

 

کافی است که مقداری بلوط را به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش بخیسانید و سپس این آب را با یک پد پنبه ای به پوست بمالید.

 

  1. درمان اگزما

بلوط به دلیل مقادیر بالای تانن دارای خواص ضد التهابی قوی است که به درمان بیماری های پوستی التهابی مانند اگزما کمک می کند.

 

  1. تقویت و افزایش رشد مو

میوه بلوط به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد موی سر می شود.

 

  1. درمان ریزش مو

میوه بلوط حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی است که به تقویت مو کمک کرده و ریزش مو را درمان می کند.

فواید دارویی و درمانی میوه بلوط برای بدن

  1. معده و دستگاه گوارش

میوه بلوط به دلیل مقادیر بالای فیبر و تانن موجود در آن به بهبود هضم غذا کمک می کند، نفخ معده را کاهش داده، زخم معده و زخم روده را درمان می کند و برای سلامتی دستگاه گوارش مفید می باشد.

 

  1. یبوست و اسهال

بلوط حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

 

در طب سنتی ایران از میوه بلوط برای درمان سریع اسهال استفاده می کنند؛ توصیه می شود که میوه بلوط را خوب جویده و قورت دهند تا اسهال درمان شود.

 

  1. بواسیر یا هموروئید

میوه بلوط به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به درمان یبوست در افراد مبتلا به بواسیر یا هموروئید کمک می کند.

 

میوه بلوط دارای به دلیل تانن موجود در آن، دارای خواص ضد التهابی است و با کاهش تورم عروق انتهای روده، بواسیر را هموروئید را درمان می کند.

 

  1. زنان

گفته می شود که میوه بلوط به تنظیم قاعدگی در زنان کمک کرده و ترشحات و خونریزی رحم را درمان می کند.

 

  1. مردان

در طب سنتی ایران گفته می شود که آجیل بلوط بو داده به افزایش قوای جنسی کمک کرده و باعث درمان ناباروری در مردان می شود.

 

  1. لاغری و کاهش وزن

مقادیر بالای فیبر موجود در میوه بلوط باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

 

  1. دیابت و قند خون

یکی از مهمترین مزایای میوه بلوط توانایی آن ها برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می باشد؛ میوه بلوط حاوی مقادیر بالای فیبر و کربوهیدرات های پیچیده است که قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش می دهند.

 

  1. کلسترول خون و قلب

میوه بلوط حاوی چربی های غیر اشباع است که کاهش کلسترول و چربی خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به آترواسکلروزیس و بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

 

  1. بدنسازی

بلوط مقادیر بالایی پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده دارد که می تواند باعث افزایش انرژی مورد نیاز ورزشکاران در تمرینات شدید بدنسازی شود.

 

  1. پوکی استخوان

فسفر، پتاسیم و کلسیم موجود در میوه بلوط به سلامت استخوان ها کمک کرده، باعث تقویت آن ها می شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

 

عوارض و مضرات میوه بلوط

مسمومیت

زیاده روی در مصرف میوه بلوط خام به دلیل مقادیر بالای تانن موجو در آن، می تواند باعث تهوع، ناراحتی معده و مشکلات کلیوی شود.

 

جنین و زنان باردار

به دلیل اینکه مطالعات دقیقی از اثرات میوه بلوط بر روی جنین و زنان در دوران بارداری و شیردهی صورت نگرفته، توصیه می شود که زنان باردار و شیرده از مصرف آن اجتناب کنند.

 

نوزادان و کودکان

متخصصان توصیه می کنند که نوزادان و کودکان بهتر است از مصرف میوه بلوط خودداری کنند.

 

طبع میوه بلوط

طبیعت میوه بلوط سرد و خشک می باشد. بلوط حاوی مقادیر بالای ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B5 (پانتووتنیک اسید)، ویتامین B6، ویتامین B9 (فولات)، کلسیم، مس، منیزیم، منگنز، آهن، پتاسیم، روی، فیبر و پروتئین است.

 

میوه بلوط ۱ تا ۶ سانتیمتر طول و ۰.۸ تا ۴ سانتیمتر عرض داشته و به عنوان یک منبع غذایی اصلی برای سنجاب ها و همچنین مردم در کشور های آمریکای شمالی و کره شناخته می شود. جالب است بدانید که یک درخت بلوط بالغ در حدود ۲۲۰۰ میوه بلوط در سال تولید می کند.

 

بلوط ایرانی یا زاگرسی، دارمازو، یوول، اوری، بلندمازو و سفیدمازو از انواع گونه های بلوط در ایران هستند.

 

چگونه بلوط را بخوریم؟

میوه بلوط اگر خام باشد به دلیل تانن موجود در آن سفت بوده و مزه ای تلخ دارد. برای اینکه بلوط را شیرین کنید، توصیه می شود که آن ها را به مدت ۲۰ دقیقه در یک ظرف آب جوش بیندازید و بگذارید بماند تا دیگر آب را قهوه ای رنگ نکند.

 

پس از خنک شدن، پوسته بیرونی آن ها را بکنید تا به مغز بلوط ها برسید. حالا به مدت ۳۵-۴۰ دقیقه در دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت فر بگذارید تا برشته شوند، بلوط ها را مانند دانه های قهوه پودر کنید و از آن برای تهیه قهوه بلوط استفاده کنید.

 

علاوه بر این آرد میوه بلوط را می توان برای تهیه نان، کیک و کلوچه استفاده کرد.

 

نشاسته میوه بلوط یا آرد آن را برای تهیه رشته فرنگی در کره استفاده می کنند.

 

بلوط بو داده را به عنوان یک آجیل خوشمزه و شیرین استفاده می کنند.

 

بلوط آب پز شده را می توان به عنوان یک وعده غذایی سالم و پر انرژی مصرف کرد.

 

ارزش غذایی میوه بلوط (۱۰۰ گرم)

کالری : ۳۸۷

چربی : ۲۳.۸ گرم

کربوهیدرات : ۴۰.۷ گرم

پروتئین : ۶.۱ گرم

 

منبع : کوکا

اشتراك گذاری نوشته